|

Yeni Şafak Pazar Eki'nde bu hafta

Kültür sanatın en güzel içerikleri bu hafta yine Yeni Şafak 'Pazar Eki'nde okuyucular ile buluştu. İstanbul'da ve Türkiye'de kentleşmenin zararından, Ayla'nın hikayesine; Z kuşağının maymun iştahından, Hülya Koçyiğit sinemasına kadar birçok zengin içerik dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
12:15 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 12:39 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yeni Şafak Pazar Eki, birbirinden farklı haberleri, zengin kültür sanat içerikleriyle bu hafta da evlerinize konuk oluyor.
Yeni Şafak Pazar Eki, birbirinden farklı haberleri, zengin kültür sanat içerikleriyle bu hafta da evlerinize konuk oluyor.

Yeni Şafak Pazar Eki, bu hafta da onlarca farklı konuyla evlerimize misafir oluyor.

İşte Yeni Şafak Pazar Eki'nin en dikkat çeken haberleri:
'Ayla'ya yeşil battaniyeden kaban diktim'

Vizyona girdiği günden bu yana seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan "Ayla"nın gerçek hikayesini Gazi M. Ziya Öztürk ile konuştuk. Ayla'yı asıl bulan askerin Yüzbaşı Süleyman Polat olduğunu belirten Öztürk, "Birliğin maskotu gibiydi. Ona yeşil battaniyeden bir kaban yaptım. Onu sağlıklı şekilde büyütmeye çalıştık" diyor.


Çarpık kentleşmeden hepimiz sorumluyuz

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dekan vekili Prof. Dr. Uğur Tanyeli, İstanbul'un dünya metropollerinden biri olduğunu belirtiyor ve yüksek binaların kaçınılmaz olarak hayatımızda olacağına dikkat çekiyor. “Ben çocukluğumu nüfusu bir milyonu bulmayan bir İstanbul’da geçirdim. Ümitsizliğe kapılmayalım, İstanbul doğal bir süreç yaşıyor. Çok hoyrat, rant elde etmeye fazla hevesli, paragöz bir kent olabilir, ama dünya genelinde sadece Türkiye’de görülen bir istisna oluşturmuyor.”diyen Tanyeli, sandığımız kadar çirkin bir kentte yaşamadığımıza dikkat çekiyor.



Z Kuşağı maymun iştahlı

Teknolojyle iç içe büyüyen Z Kuşağı, sosyal medya kanallarında en çok Youtube’da vakit geçiriyor. Bu kuşağın hayli kalabalık olduğunu söyleyen Sosyal Medya Uzmanı Alaattin Çağıl, “Bu kuşak, kimi çok severse onu fenomen yapacak güce sahip. Z Kuşağı’nın isteklerini göz önüne alarak eğlenceli ve komik içerik üreten Youtuberlar çok kısa sürede fenomen olabilir” diyor.

'Sorgulayan sinemayı seviyorum'

Bu yıl yedincisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nin ulusal uzun metraj yarışmasında jüri başkanı olan Hülya Koçyiğit, sinemanın sorgulayıcı yönünü sevdiğini söyleyerek "Sinema dilini eğitimin bir parçası olarak görüyorum" diyor.

Bu pazarda para geçmez

Tophane'de bulunan Beyazıd-ı Cedid Camii Derneği, her Cumartesi günü ihtiyaç sahibi aileler için ücretsiz sebze meyve dağıtımı yapıyor. 'Bu pazarda para geçmez' sloganlarının yankılandığı cami sokağında yediden yetmişe herkes taşın altına elini koyuyor. İhtiyaç sahibi aileler için bu hareketi başlattıklarını belirten dernek başkanı Refik Yavuz, "Çevre ilçelerden de hayır pazarımıza gelenler oluyor. Kimseyi geri çevirmiyoruz" diyor.

#Yeni Şafak
#Yeni Şafak Pazar eki
6 yıl önce