|

Türkiye'deki obezlerin çoğu 18 yaşın altında

Türkiye Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk, Türkiye'de bilimsel tanımlamalara uygun 3 milyon obez olduğunu belirterek, 3 milyon obezin 1 milyon 800 bininin 18 yaşın altında olduğunu söyledi. Erk, tuz ve şeker tüketiminin azaltılması gerektiğini ifade etti.

Yeni Şafak
15:13 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:22 - 6/04/2017 Perşembe
AA
80 milyon içerisinde 3 milyon bilimsel tanımlara uygun obez var.
80 milyon içerisinde 3 milyon bilimsel tanımlara uygun obez var.

Türkiye Böbrek Vakfı (TBV) ile Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünce, obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla öğrencilere, "Böbrek sağlığı ve beslenme" eğitimi verildi.

Obezitenin önemli bir sağlık sorunu olduğunu ifade eden Erk, "Türkiye'nin nüfusu 80 milyon. 80 milyon içerisinde 3 milyon bilimsel tanımlara uygun obez var. O 3 milyon obezin içerisinden 1 milyon 800 bini sizlerin yaşında. Yani 18 yaşın altında" diye konuştu.


Tuz ve şeker tüketimini azaltın

Obeziteyle ilgili Türkiye'yi çok ciddi bir tehlikenin beklediğini vurgulayan Erk, şöyle konuştu:

"Onun için gençlere yanlış beslenmeyle ilgili konuları aktarmalıyız ki evlerine gittiklerinde, 'Anneciğim çorbayı yapmışsın, tuzunu da ayarlamışsın ama sofrada ilave tuz koyuyorsun, yanlış yapıyorsun.' diyebilmelisiniz. Aşırı tuz kullanımı artık yok. Çorbayı mümkün olduğu kadar az tuzla yapın ama ilave eklemeyin. Her şeyde tuz var. Biz buna tersine eğitim diyoruz. Gençler eve gittiğinde annesini ve babasını beslenme konusunda uyarabilmelidir. Her şeyin doğalını ve tazesini zamanında tüketmeliyiz. Örneğin domatesi vaktinde tüketmeliyiz. Bu birçok yiyecek için böyle. Tuz ve şeker tüketimine dikkat edilmelidir. Herkes için geçerli gazlı içecek değil, ayran içmeliyiz."



#böbrek sağlığı
#obez
#Sağlıklı beslenme
#Türk Böbrek Vakfı
7 yıl önce
default-profile-img