|

Turandot’a Karahan ses verecek

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü, tenor Murat Karahan, 4 Eylül’de başlayacak Aspendos Opera Bale Festivali’nde Turandot Operası ile seyirci karşısına çıkacak.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:49 - 13/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali’nin bu yıl 25’nci kez gerçekleştirilecek
Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali’nin bu yıl 25’nci kez gerçekleştirilecek

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, antik tiyatronun tarihi atmosferinde sanatseverlere opera ve bale izleme imkanını sunan Uluslararası Aspendos Opera Bale Festivali’nin bu yıl 25’nci kez gerçekleştirileceğini bildirdi. 4 Eylül’de başlayacak festivalde iddialı bir program hazırladıklarını vurgulayan Karahan, açılışın dünyanın en önemli ve en eski opera festivallerinden İtalya’daki Arena di Verona’da (Verona Arenası) sahnelenen besteci Giacomo Puccini’nin ölümsüz eseri Turandot’la yapılacağını açıkladı.

VERONA’DAN SONRA

Ankara ve Antalya Devlet Opera Balelerinin ortaklaşa prodüksiyonu Turandot’un rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin, orkestra şefliğini de Alberto Veronesi’nin üstlendiğini anlatan Karahan, “Geçen ay Arena di Verona’da Turandot seslendirmiştim. Şimdi o eseri, Calaf rolünü, Aspendos’ta seslendireceğim. İtalya’da izleme şansı olmayan izleyicilerimizi de Aspendos’ta ağırlamaktan mutluluk duyarız. Arena di Verona’daki Turandot’u ayaklarına getiriyoruz” şeklinde konuştu.

#Murat Karahan
6 yıl önce