|

Teröre 200 TIR daha!

ABD’nin, DEAŞ’la mücadele gerekçesiyle terör örgütü PKK/PYD’ye askeri yardımları devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:43 - 21/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
200 tır yardım, Suriye’deki örgüt unsurlarına gönderildi.
200 tır yardım, Suriye’deki örgüt unsurlarına gönderildi.

Son 10 günde içinde zırhlı askeri araçların da bulunduğu yaklaşık 200 tır yardım, Suriye’deki örgüt unsurlarına gönderildi. Önceki gün askeri yardım da taşıyan yaklaşık 100 tır, Irak sınırındaki Simelka kapısından gündüz saatlerinde geçerek örgütün kontrolündeki kente girdi.

Haseke’ye gelen konvoyda, bazı tırlarda MRAP model zırhlı askeri araçlar görüldü. Mayına dayanıklı, pusu korumalı MRAP’lara, birçok çeşit ağır silahlar takılabiliyor. Tırların, Deyrizor’daki örgüt unsurlarına gönderildiği ifade ediliyor.

MRAP MODEL ZIRHLILAR DA VAR

Bunun yanında, 11 Eylül’de de gece saatlerinde 100 civarı tırla yapılan sevkiyatta dört çeker pikaplar, kapalı konteynırlar dikkati çekti. Akaryakıt tankerlerinin de bulunduğu konvoydaki diğer tırların tümüyle brandalı olması nedeniyle içlerindeki malzemeler görülemedi.

Haziran ayı başlarında ABD’nin PKK/PYD’ye silah ve diğer askeri yardımlarını görüntülenmesini ardından yardımlar gece saatlerinde brandalı tırlarla yapılmaya başlamıştı. Diğer taraftan 13, 17 ve 21 Ağustos ile 3 Eylül ve 8 Eylül tarihlerinde gece saatlerinde brandalı toplam 400 tırla Irak’tan PKK/PYD kontrolündeki Haseke’ye gerçekleştirilen sevkiyatlar görüntülenmiş ancak ne tür yardımlar gönderildiği anlaşılamamıştı.

#ABD
#PKK
#Terör
7 yıl önce