|

Tarihi mezar taşlarını yurt dışına sattılar

Osmanlı zamanından kalma müzelik olma durumuna sahip mezar taşlarının define avcıları tarafından talan edilip internet üzerinden yurt dışına satıldığı ortaya çıktı. Define avcıları, tarihi mezarlıkların çoğunda güvenlik ve kamera sistemlerinin zayıf olması nedeniyle bu olayı rahat bir şekilde yapabiliyor.

Yeni Şafak
13:27 - 6/11/2018 Salı
Diğer
Tarihi mezar taşlarını döviz karşılığında yurt dışına satıyorlar.
Tarihi mezar taşlarını döviz karşılığında yurt dışına satıyorlar.

Değeri parayla biçilemeyecek Osmanlı yadigarı taşların internet üzerinden yurt dışına satıldığı tespit edildi. Defineciler zümrüt, altın, para aramak için kazma küreklerle tarihi mezarların altını üstüne getirdi. Ancak değerli bir şey bulamayınca gözlerine tarihe ışık tutan Osmanlı döneminden kalma mezar taşlarını kestirdi.

"Osmanlı mezar taşları" başlığıyla satıyorlar

Haber7'nin haberine göre, define avcıları önlerine çıkan taşları kırıp parçalayıp ''Osmanlı mezar taşları'' başlığı ile internet üzerinden satışa çıkardı. Tarihi mezar taşlarını döviz karşılığında yurt dışına sattılar.

Define avcıları, tarihi mezarlıkların çoğunda güvenlik ve kamera sistemlerinin zayıf olması nedeniyle bu olayı rahat bir şekilde yapabiliyor. İşte internet üzerindeki en büyük açık artırma usulü alışveriş sitesi olan eBay'da satışa sunulan Osmanlı mezar taşları;




#Osmanlı Mezar Taşları
#İnternette Satış
#Kaçakçı
#Hırsız
#Tarih
5 yıl önce