|

Sütün saça inanılmaz faydası

Harika bir kalsiyum kaynağı olan sütün saça faydasını biliyor muydunuz? Saçlar için hem doğal düzleştirici hem de bakım kaynağı sütün faydalarını okuyunca inanamayabilirsiniz.

Yeni Şafak
10:57 - 4/09/2016 Pazar
Güncelleme: 08:01 - 4/09/2016 Pazar
IHA

Sütte saçların hızlı bir şekilde uzaması için gerekli olan kalsiyum ve protein gibi tüm temel mineraller mevcuttur. Süt ayrıca saçlar için harika da bir nemlendiricidir, kuru ve yıpranmış saçları onarır, saç foliküllerini güçlendirir. Saçın temel bileşenlerinden biri de proteinlerdir. Protein, saç dokularının büyümesi ve onarımı için gerekli olan bir mineral türüdür. Sütte kazein ve whey isminde iki tür protein bulunur, bunların her ikisi de saçlar için çok faydalıdır.



"Society of Investigative Dermatology", Dermatoloji Tıp Merkezi, sütte bulunan kazein proteininin, glutamin içeriği sayesinde saç foliküllerini uyarıp, saçların uzamasına yardımcı olduğunu bildiriyor.



Sütün saçlar için bir diğer faydası da, doğal saç düzleştirici özellikte olmasıdır. Süt ile her zaman hayalini kurduğunuz düz saçlara kavuşabilirsiniz. Süt, karbonhidrat, potasyum, sodyum, kalsiyum, karbonhidrat, magnezyum, demir, A vitamini, D vitamini, B12 vitamini, B6 vitamini gibi çeşitli vitamin ve minerallerden oluşur.Tüm bu vitaminler, saç sağlığını korumakta ve saçlarınızı güçlendirmekte önemli rol oynarlar.


#Süt
#Sütün faydası
#Dermatoloji
#Saçlar
8 yıl önce