|

Şener Şen yıllar sonra sinemaya geri döndü

'Yol Ayrımı' filmi ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanan Şener Şen, "Uzun süre sonra ilk kez bu kadar heyecanlanıyorum" dedi. En son yine Yavuz Turgul'un çektiği 'Av Mevsimi' filmiyle izleyici karşısına çıkan Şener Şen, Cumhurbaşkanlığı 2016 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nde sinema kategorisinde ödüle layık görülmüştü.

Yeni Şafak
12:55 - 31/10/2017 mardi
Güncelleme: 13:08 - 31/10/2017 mardi
Şener Şen, 'Yol Ayrımı'nda acımasız bir iş adamı olarak izleyicisi ile buluşacak.
Şener Şen, 'Yol Ayrımı'nda acımasız bir iş adamı olarak izleyicisi ile buluşacak.

Yedi yıl aradan sonra, 10 Kasım'da yine bir Yavuz Turgul filmi olan 'Yol Ayrımı' ile hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanan Şener Şen, son olarak 2010 yılında Av Mevsimi'nde yine Yavuz Turgul ile çalışmıştı.

Usta sanatçı filmle ilgili, "Uzun süre sonra ilk kez bu kadar heyecanlanıyorum" dedi. Yol Ayrımı filminde Şener Şen'e Çiğdem Selışık Onat, Rutkay Aziz, Nihal Yalçın ve Mert Fırat gibi isimler eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şener Şen'i anlatmaya gerek var mı bilmiyorum?

Şener Şen, Cumhurbaşkanlığı 2016 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Sinema kategorisinde ödüle layık görüldü. Şen, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Erdoğan, sanatçı için şu ifadeleri kullandı:

  • "Şener Şen'i anlatmaya gerek var mı bilmiyorum? Zaten eserleriyle konuştu, konuşuyor, inşallah konuşacak. Türk sineması dendiğinde onun olmadığı bir sahnenin aklımıza gelmesi mümkün değildir. Hababam Sınıfı'ndaki Badi Ekrem'den Eşkıya'daki Baran'a, Züğürt Ağa'dan Kabadayı'ya geçmek kolay olmamıştır Tiyatro serüveni var ki, takdir edilesi bir durumun da üstündedir.
Şener Şen kimdir?

1958'de Yeşil Sahne'de amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başladı. 1964-1966 yılları arasında Doğu Anadolu'nun köylerinde ilkokul öğretmenliği yaptı. 1966'da İstanbul Belediye Şehir Tiyatrosu’na girdi . 1980-1982 yılları arasında tiyatro çalışmalarını Almanya'da sürdürdü. Uzun yıllar Kemal Sunal’lı, İlyas Salman’lı filmlerde izleyici karşısına çıktı. İlk başrolü, geç bir tarihte Şalvar Davası 1983 ile geldi. Çeşitli yayın organları tarafından sinemada yılın oyuncusu seçildi.


#Şener Şen
#Yol Ayrımı
#sİnema
#Yavuz Turgul
il y a 6 ans