|

Şam özlemi Fatih'te diniyor

Bir yıl önce Fatih'te açılan Şam Kahvesi, Arap ezgileri ve kahve kokusunun harmanlandığı kutu gibi bir yer. Küçük olmasına takılmayın. Çünkü menüsü oldukça geniş. Günün her saatine uygun lezzetlerin bulunduğu mekan İstanbul'da Şam'ı özleyenleri ağırlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 00:44 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Adres: Ali Kuşçu Mah. Taylasan Sok. No: 8/A Fatih
Adres: Ali Kuşçu Mah. Taylasan Sok. No: 8/A Fatih

Fatih'te çeşitli kafelerle dolu At Pazarı'nı bilenler bilir. Oraya çok yakın bir lokasyonda bulunan Şam Kahvesi, bir yıl önce açılmış. Adı gibi bir yer desek yeridir. Şam'a ait izler yok ama kahve kokusunda çalan müziklerde Arap kültürünü yakalamak mümkün. Otantik ve modern tatların bir arada olduğu Şam Kahvesi, oldukça küçük bir yer. Fakat oturanları rahatsız edecek türden değil. Soğuk havalarda tatlıları ve kahve çeşitleriyle içinizi ısıtacak bir şirinlikte. Çalışanlar güler yüzlü ve kibar. Bizce At Pazarı'yla kıyaslanamayacak kalitede. Burası tamamen emek verilmiş bir mekan. Tasarımından menüsüne kadar her şeyde kendini belli ediyor. Ahşap dekorlar yeşil renk ile tamamlanmış. Masalar gereksiz ürünlerle doldurulmamış.


KALİTELİ VE UYGUN

Şam Kahvesi, üç ortaklı bir yer. Ortaklar bir sivil toplum kuruluşunda çalıştıkları için mekanı Hakan Akbaş işletiyor. Akbaş aynı zamanda mutfaktan da sorumlu. Yemekler ve tatlılar onun elinden çıkıyor. Mekan sahiplerinin Fatih'de kaliteli ve uygun bir yer olmamasını dert edinmeleri sonucu buranın ortaya çıktığını belirten Akbaş, "Patronlarımız önceden sık sık Şam'a gidip gelirlermiş. Fakat malum artık oralara gitmek kolay değil. Bu yüzden İstanbul'da Şam'a olan hasretlerini giderecek bir yer açmak istemişler ve ismini de Şam Kahvesi koymuşlar. Bu lokasyonda böyle bir mekan olmadığı gelen müşteriler bizzat kendileri söylüyor" diyor.


ORJİNALİNİ BİRAZ YUMUŞATTIK

Sabah 8'den akşam 12'ye kadar açık olan mekanda günün her saatini uygun yiyecek bulmak mümkün. Kahvaltıdan tutunda makarna, pizza, burger ve ana yemek çeşitleriyle karnınızı bir güzel doyurabilirsiniz. Arkadaş sohbetlerinizi lezzet katmak isterseniz de tatlı ve kahve çeşitleri iyi bir uyum yakalayabilirsiniz. Menüde içecek seçenekleri bir hayli geniş. Mekana ismini veren Şam kahvesi, işletme sahiplerinin Şam'da içtikleri kahveye yakın bir lezzette.


Orjinalinin çok acı olduğunu söyleyen barista, Şam kahvesini biraz daha yumuşattıklarını belirtiyor. Şam kahvesinin 8 buçuk lira olduğu mekanda çay 2 lira. Kahvaltı tabağı 15, makarnalar 15 ila 20, ana yemekler ise 15 ila 36 lira arasında değişiyor. Tatlı çeşitleri de 6 ila 20 lira arasında.

#Fatih
#Şam
#Yemek
6 yıl önce