|

Salatayla kurt adam diyeti

Ayın durumuna göre belli günlerde vücuttaki su oranını artırmayı ve bu sayede detoksu hedefleyen bu diyet, insan vücudundan bol miktarda su ve suyla beraber toksinlerin atılmasını hedefliyor. Düzenli beslenme ve sporla desteklenen kurt adam diyetini doğru yaptığımızda 2 günde ciddi bir sağlık düzelmesi görebileceğimiz söyleniyor.

Yeni Şafak
04:01 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 10:31 - 5/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Nohut salatası.
Nohut salatası.

Geçen hafta yaşadığımız kanlı ay tutulması, bana ay diyetini anımsattı. Bin yıllardır ayın insan üzerindeki çekim gücü, suya olan etkisiyle oluşan med cezir bilim insanlarının dikkatini çekmiştir. Eski çağlarda tarım, özellikle Asya'da ayın durumuna bakılarak yapılıyordu. Mesela hilal halinde budama yapılmıyordu. Eski Türklerde ayın parlaklığı öyle önemliydi ki, bir çok insanın ve mitolojik kahramanın adında “ay”kelimesine rastlamak mümkün, “Ayhan, Ayata”gibi. Bugün de bu isim örnekleri çoğaltılabilir. Hintler, ayın durumuna göre özellikle dolunayda yoğurt içeren yemekler yaparlar. Arap Yarımadası’nda, Rasulullah (s.a.v)’tan sonra da ay takvimi kullanılmaya devam etmiş, Hz. Yusuf ‘un ruyasından, Rasulullah'ın(s.a.v) ayı ikiye bölmesine, ay tutulmalarında kıldığı namaza kadar İslamda da ay özel bir yer edinmiştir.

Bugün bilim insanları, ayın insan vücudundaki su miktarını etkileğini biliyor ve buna uygun özel bir diyet öneriyorlar. Adı : “ay diyeti” ya da “kurt adam diyeti”. Ayın durumuna göre belli günlerde sadece su ve meyve suyu tüketerek vücuttaki su oranını artırmayı ve bu sayede detoksu hedefleyen bu diyet, insan vücudundan bol miktarda su ve suyla beraber toksinlerin atılmasını hedefliyor. Düzenli beslenme ve sporla desteklenen kurt adam diyetini doğru yaptığımızda 2 günde ciddi bir sağlık düzelmesi görebileceğimiz söyleniyor. Hatta 6 kilogram vermekten bahsediliyor. Ben, su ile birlikte toksin atılmasını özellikle kansere karşı koruyucu bir metod olarak oldukça doğru buluyorum. Fakat hızlı zayıflama, kiloların hızla geri alınması demek olduğundan abartmadan bu diyeti yapmak gerektiğini düşünüyorum.

Peki kurt adam diyeti nasıl yapılır?

Yeni Ay ve dolunay günlerinde, yani ayda iki defa 24 saati su, meyve suyu, bitki çayı ve düşük posalı meyve ile tamamlıyoruz. Kalan 28 günde sağlıklı, kalorisi düşük, protein ve vitamin değeri yüksek besinlerle diyetimizi sürdürdüğümüzde, hızlı ve sağlıklı bir zayıflama bizi bekliyor. Yeni Ay ve dolunay vücuttan su atımını kolaylaştırdığı için, kilo düzenlenmesi kadar cilt ve saçlarımızda da gözle görülür farklar oluşuyor. Önümüzde, 11 ağustosta yeni ay var ve bu pazartesi karbonhidratı, gazlı içecekleri ve hazır gıdaları hayatımızda en alt seviyeye indirip ilk kurt adam ya da dolunay diyetine hazırlanmak için harika bir zaman. Ardından 24ünde dolunayda yine su, meyve, meyve suyu ağırlıklı bir gün geçirerek bir ayda altı kiloya kadar zayıflayabiliriz.

Bugün, diyetlerden bahsettiğimize göre gelecek ay içinde yenebilecek sağlıklı bir kaç tarif paylaşalım istiyorum. Daha önceki Yeni Şafak Pazarlarda, falafel, detoks çorbaları ve salataları yazmıştım. Bütün bu tarifleri bu dönemde de deneyebiliriz. Buna ek olarak, bitkisel protein içeren tarifler verelim. Güzel, mutlu pazarlar dilerim.

Nohut salatası
Malzemeler

1 su bardağı nohut

10 adet cherry domates

2 adet salatalık

Yarım bağ dereotu

1 avuç taze nane

4-5 taze soğan

1 hindi göğsü

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 çay bardağı zeytinyağı

1 limon

1 çay kaşığı tuz

Y
apılışı

Nohutları akşamdan ıslatalım ve haşlayalım. Hindi göğsünü haşlayalım ve didelim. Cherry domatesi, salatalığı, nane ve soğanı doğrayalım. Bütün malzemeleri karıştıralım. Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çalkalayıp salatamıza ekleyelim. Afiyet olsun.

Maş Fasulyesi Salatası
Malzemeler
1
su bardağı maş fasulyesi

1 avuç kuru erik

1 fincan zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı tuz

1 limon

1 avuç dereotu

3-4 yaprak aysberg marul

Yapılışı

Maş fasulyesini bir gece önceden ıslatalım. Erikleri sıcak suda 5 dakika bekletip doğrayalım. Dereotunu ve marulu doğrayalım. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu iyice karıştıralım. Diğer malzemelerle harmanlayalım. Afiyet olsun.

#Maş Fasulyesi
#Diyet
#Salata
6 yıl önce