Doğru bildiğimiz yanlışlarla her zaman var olan bilgilerimizi alt üst eden Prof. Dr. Canan Karatay, Hayykitap’tan çıkan yeni kitabı ‘Gerçek Tıbbın 10 Şifresi’ ile genetik ve iyileşmez denen hastalıkların nasıl tedavi edilebileceğini anlatıyor. İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı olan Karatay, kronik inflamasyon, insülin direnci, obezite, diyabet, hipertansiyon, haşimato, depresyon, unutkanlık, kronik artrit, eklem ve kas ağrıları, polikistik over, fibrokistik meme, fibromiyalaji ve kanser gibi hastalıkları bilimsel makaleler ışığında nasıl iyileşebileceğini açıklıyor. Bu hastalıkların 90'lı yıllardan sonra ortaya çıktığını söyleyen Karatay, tüm hastalıkların sağlıksız beslenmeyle başladığını anlatıyor. Yiyeceklerin hakiki ilaçlar olduğunu vurgulayan Karatay, "Hastalıklardan korunmak için ilaçlara değil sağlıklı besinlere sarılmamız gerekiyor. Genetik denen hastalıklardan korunmak için her türlü ekmek, simit, pirinç, patates, mısır, makarna, börek, poğaça, şeker, çikolata, bal, reçel, pekmekden uzak durmalıyız. Sağlıklı bir şekilde güne başlamak için köy yumurtası, zeytin, peynir, köy tereyağ, badem, ceviz, kuru kayısı ve bol yeşillik tüketmeliyiz. Ben hangi besinlerin hangi hastalığa iyi geleceğini anlatmaktansa hastalıkların oluşumunu nasıl önleyebileceğimizi anlatıyorum” diyor. Karatay, kitaba ismini verdiği 10 şifreyi ise şöyle açıklıyor:
9- Ekmekte gluten ve lektin tehlikesi var: Modern cüce buğday hayatımıza girdiği günden itibaren hastalıklar inanılmaz derecede artış gösterdi. Bağırsaklarda yaşanan sorunlar ve buna bağlı hastalıklar da arttı. Modern buğdaydan yapılan ekmekler tüketilmemeli. Onun yerine siyez unundan yapılan ekmekler tüketilmeli. Böylece obezite, gıda alerjisi, insülin direnci, depresyon, geçirgen bağırsak gibi rahatsızlıkların önüne geçilebilir.