|

Reis Bey ilk kez Devlet Tiyatrosu'nda

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Necip Fazıl Kısakürek’in ünlü tiyatro eseri ‘Reis Bey’i ilk kez tiyatro sahnesine taşıyor. Oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu aracılığıyla 2018-2019 tiyatro sezonunun açılışında Küçük Tiyatroda ilk gösterimini yapacak.

Yeni Şafak
15:56 - 16/08/2018 четверг
Güncelleme: 16:11 - 16/08/2018 четверг
Diğer
Necip Fazıl Kısakürek’in ünlü tiyatro eseri ‘Reis Bey’i Devlet Tiyatrosu’nda ilk kez sahlenecek.
Necip Fazıl Kısakürek’in ünlü tiyatro eseri ‘Reis Bey’i Devlet Tiyatrosu’nda ilk kez sahlenecek.

Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı ve Özer Tunca’nın yönettiği ‘Reis Bey’ oyunu, gencecik bir çocuğu haksız yere idam ettiren ağır ceza hakiminin yaşadığı vicdan azabını anlatacak. Dekor tasarımını Tayfun Çebi’nin, kostüm tasarımını Funda Çebi’nin, ışık tasarımını Çetin Atay’ın ve müziklerini Oktay Köseoğlu’nun yaptığı oyunda; Osman Nuri Ercan, Zafer Güllü, Sevgi Tanrıverdi, Şemsettin Zırhlı, Çetin Azer Aras, Selma Bayraktargil, Şevki Çepa, Caner Kadir Gezener, Meliha Savaş, Levent Şenbay, Ercan Eker ve Savaş Tamer rol olacak.

Yerli eser olmadan Türk tiyatrosunun gelişmesi mümkün değil

Okuma provaları için ilk kez bir araya gelen ekibi ziyaret eden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt oyunculara başarılar dilerken yeni sezonda oyunların yüzde 70’inin yerli eserlerden oluşacağını belirtti. Kurt, Türk tiyatrosunun gelişmesini ve ilerlemesini çok istediğini de söyleyerek “Yeni yazarlara, yerli eserlere çok önem veriyoruz. Öbür türlü Türk tiyatrosunun gelişmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Taş kalpli bir kanun takipçisi

2 Ekim Salı günü prömiyer yapacak oyunun konusu kısaca şöyle; “Reis Bey, Ağır Ceza hakimidir. Ömrü otel odalarında geçmiş yalnız ve tuhaf, taş kalpli bir kanun takipçisidir. Onun nazarında merhamet, idamlık bir suçtur ve cemiyette bir ferdi korumak için bir kişiye idam gömleği giydirmekten kaçınılmamalıdır. Günün birinde annesini öldürdüğü iddiasıyla huzuruna çıkarılan bir gencin idamına karar verir. Daha sonra genci suçsuz yere idam ettiğini anlayınca, Reis Bey'in buz gibi iç dünyası gizli bir sarsıntıyla yerle bir olur.”

#Reis Bey
#Devlet Tiyatrosu
#Tiyatro
6 лет назад