|

'Polat Alemdar' TBMM'de

TBMM Başkanı, Diyanet İşleri Başkanı, Meclis İdare Amiri ve Şaşmaz bir araya geldi. TBMM'ye sürpriz ziyaret gerçekleştiren Necati Şaşmaz, 'Kurtlar Vadisi Vatan' filminde 'makaslanan sahneyi' anlattı. Şaşmaz ve film ekibi, 15 Temmuz akşamı bombalanan yerleri gezdi.

Yeni Şafak
14:50 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:59 - 21/09/2017 Perşembe
Diğer
​Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Polat Alemdar' rolüyle ünlenen oyuncu Necati Şaşmaz ve ekibi, TBMM'ye sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.
​Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Polat Alemdar' rolüyle ünlenen oyuncu Necati Şaşmaz ve ekibi, TBMM'ye sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.

Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Polat Alemdar' rolüyle ünlenen oyuncu Necati Şaşmaz ve ekibi, TBMM'ye sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile görüşen Şaşmaz, Meclis Başkanlık makamında karşılaştığı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'la ayaküstü sohbet etti. Şaşmaz, Kahraman, Erbaş ve Uslu'yu FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin arka planını konu edinen 'Kurtlar Vadisi Vatan' filminin galasına davet etti. Ünlü oyuncu, filmde makaslamak zorunda kaldıkları FETÖ sahnesinin hikayesini de anlattı.

Şaşmaz'ın TBMM ziyaretine, Cahit Sakal başta olmak üzere 'Kurtlar Vadisi Vatan' filminin oyuncuları da eşlik etti. Filmin 15 Temmuz darbe girişimini konu edindiğini belirten Şaşmaz, darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaşananların perde arkasında gelişen olayları beyaz perdeye aktarmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kahraman: İyi yapmışsınız

Şaşmaz, filmde FETÖ lideri Fethullah Gülen'in konuşmasının canlandırıldığı sahnede, Risale-i Nur kitaplarının yer aldığını anımsattı. Ancak Nur Cemaati'nden "FETÖ, orijinal Risale-i Nur'ları değil, kendi elleriyle sahteleştirdiği, Risale-i Nur olmaktan çıkan kitapları kütüphenesine yerleştirmiş. Orijinal Risale-i Nur kitaplarını kullanmayın" uyarısının geldiğini belirten Şaşmaz, bu sahnenin yeniden düzenlenmesinin zaman aldığını bu nedenle filmin vizyona girmesinin de geciktiğini ifade etti. Kahraman, bu sahnenin makaslanması konusunda "İyi yapmışsınız" karşılığını verdi.

Sıra V. Mehmet'te

Hürriyet'in haberine göre, Kahraman, filmin galasına katılamayacağını belirtirken, Sultan Abdulhamit'ten sonra Osmanlı padişahlarından V. Mehmet'in (Reşat) hayatı ve padişahlık dönemini anlatan uluslararası bir sempozyumla ilgileneceğini belirtti. Abdulhamit'ten bahseden Kahraman, Suldan V. Mehmet Reşat'ın 1909-1918 yıllarını kapsayan padişahlığında, birçok siyasi çalkantı olduğunu, Balkan Savaşları ve ardından yapılan I. Dünya Savaşı ile salgın hastalıklar, açlık ve yoksulluklar yaşandığını dile getirdi. Kahraman, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin, ülke yönetiminde etkisine de değinirken, "Bugünkü gençlik tarihi öğrenmeli, özellikle Osmanlı tarihini" ifadelerini kullandı.


Bombalanan yerleri gezdi

Şaşmaz ve film ekibi, daha sonra 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen bombalamada TBMM'de zarar gören yerleri gezdi ve Uslu'dan bilgi aldı.

#TBMM
#NEcati ŞAşmaz
7 yıl önce