|

Ok atmaya üç yaşında başladım

Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Grand Prix müsabakalarında milli okçu Mete Gazoz, şampiyon oldu ve altın madalya kazandı. 19 yaşındaki milli sporcu üç yaşından beri okçulukla ilgileniyor. Gazoz, “Babam başta olmak üzere ailem okçuluk dünyasının merkezinde yer aldığı için oyuncaklarım da doğal olarak ok ve yaylar oldu.“ diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 04:56 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Mete Gazoz
Mete Gazoz

Milli sporcumuz Mete Gazoz okçuluk dalında Türkiye’nin yüz akı oldu. Katıldığı turnavaların büyük çoğunluğunda altın madalyaları toplamayı sürdürüyor. En son Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen müsabakalarda, final bölümünde rakibi Moldovalı Dan Olaru›yu 6-0’lık skorla mağlup ederek birinci oldu ve altın madalyayı kazandı. Mete Gazoz, 2018 yılındaki bir diğer altın madalyasını ise İspanya’nın Tarragona kentinde yapılan 2018 Akdeniz Oyunları›nda kazandı. Dünya Kupası 4. ayak yarışlarında klasik yay kategorisinde altın madalyayı aldı.

Başaracağıma inandım

Mete Gazoz , üç yaşından beri okçulukla ilgilendiğini söylüyor ve ekliyor: “O yaşta nasıl ilgileniyordun diyebilirsiniz ama babam başta olmak üzere ailem okçuluk dünyasının merkezinde yer aldığı için oyuncaklarım da doğal olarak ok ve yaylar oldu. Ailemizde babamın da etkisi ile okçuluk tabii ki bir gelenek ama şunu söyleyebilirim ki, ben ok atmaya başladıkça bu spordan zevk aldım ve bu sporun bana göre olduğuna inanarak ve başarılar yakalayacağıma inanarak devam ettim. “


Ok atmak yeterli değil

Günde ortalama 400 ok atıyor. Ancak ok atmanın yeterli olmayacağını dile getiriyor. Kamp dönemlerinde günün sekiz saatine yakınını çalışarak geçiriyor. Sabah sporu, denge çalışması, atış alanında geçirilen vakit, aldığı notların değerlendirilmesi ve tabii ki psikolojik olarak yarışlara hazırlık onun çalışma ritüelleri arasında yer alıyor. Genç milli sporcu tüm samimiyetiyle , “Biraz klişe olacak okçuluk benim yaşamım oldu artık. Ailem, arkadaşlarım, sevdiklerim ve okçuluk” diyor.

Reçetesi yok

Milli sporcu , 14 yaşından beri uluslararası arenada. Son bir buçuk aydır katıldığı turnuvalarda altın madalyaları topladı. Başarılarının kendine güven verdiğini belirten Gazoz, Bulgaristan’a da bu motivasyon ve itici güç ile gitmiş. Genç sporcu, performansını koruyup altını almayı başardığı için çok mutlu. Başarısının sırını sorduğumuzda ise bize şunları söyledi: “Bunu bir reçete gibi vermek çok doğru değil. Herkes için farklı dinamikler söz konusu olabilir ama hangi alanda olursa olsun başarının tek bir olmazsa olmazı var o da çok çalışmak. Bunun dışında sosyal hayatımda kurduğum denge, yaptığım spora duyduğum ilgi, etrafımdaki beni seven insanlardan oluşturduğum güven çemberi.. Birçok şey sayabilirim. “


Hedefi olimpiyatlar

19 yaşındaki milli sporcunun hedefinde Türkiye’ye olimpiyat altınını getirmek var. O süreye kadar da katıldığı tüm turnuvalarda en iyi sonuçları alıp, olimpiyatlara Dünya Şampiyonu unvanıyla gitmek istiyor. Mete Gazoz, okçulukla ya da başka bir sporla ilgilenenlere ise şu tavsiyeleri veriyor : “Spor müthiş bir özgüven aracıdır. Başarı amaçtır ama esas olan spor yapmaktır. Sağlıklı olmanın kıymetini bilsinler, düzgün beslenmenin, düzgün yaşamanın önemini kavrasınlar. Gerisi hayal güçlerine kalmış.”


#Ok
#Okçuluk
#Milli
#Pazar Eki
6 yıl önce