|

Nevnihal gücünü topraktan alıyor

‘Topraktan Masaya’ konseptiyle İstanbul’un tatihi semtlerinden Çengelköy’de hizmete giren Lokanta Nevnihal, her ay sunacağı farklı yöresel lezzetler ile menüsünü değiştiriyor. Tarihi Çengelköy Konağı’nın bostanında doğal tarım ile yetiştirilen meyve, sebze, et ve süt ürünlerini misafirlerine sunan mekan gücünü topraktan alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 06:17 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Nevnihal gücünü topraktan alıyor
​Nevnihal gücünü topraktan alıyor

Doğal beslenme konusunda giderek daha bilinçleniyor. Yiyip içtiklerimizi artık daha çok dikkat ediyoruz. Öyle ki restoran seçimlerimiz bile artık sağlığımıza göre şekilleniyor. Bunun en son örneği de İstanbul’un tarihi semtlerinden Çengelköy’de açılan Lokanta Nevnihal oldu. Burası ‘Topraktan Masaya’ konseptiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Marka güvenirliliğiyle yıllardır kalitesini korumayı başaran Tarihi Çengelköy Börekçisi Ailesi ve Türkiye’nin önde gelen Masterşeflerinden Rafet İnce güçlerini Lokanta Nevnihal için birleştirmiş. Mekanın en büyük özelliklerinden biri ise her ay sunacağı farklı yöresel lezzetler ile menüsünü değiştirerek dünya gastronomi sektöründe bir ilki gerçekleştirmek.


Nevnihal’in ortaklarından Bülent Dilbağı “Bütün ürünlerimiz şef Rafet İnce’nin geleneksel tariflerden uzaklaşmadan kendi müthiş yorumları ile yapılmaktadır. İlla bir tane önerecek olursam Konya Fırın Kebabını kesinlikle denemenizi tavsiye ederim” diyor.


DOĞANIN DENGESİ

Mutfaktaki gücünü toprak anadan alan Lokanta Nevnihal’in düsturu doğanın kendi dengesiyle Tarihi Çengelköy Konağı’nın bostanında doğal tarım ile yetiştirilen meyve, sebze, et ve süt ürünlerini misafirlerine sunmak. Amaçlarının otuz yıllık Çengelköy Börekçisi tecrübesinden faydalanarak yeni bir marka oluşturmak olduğunu söyleyen Dilbağı, “Biz Nevnihal olarak Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünlerini kullanıyoruz, yani sadece bilinen değil Anadoluda kullanılan fakat büyük şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş birçok coğrafi işaretli ürünleri lokantamızda görebilirsiniz. Bu ürünlerden bazıları Konya Mağara Yoğurdu, Konya Küflü Peyniri” diyor. Lokanta Nevnihal, topraktan aldığı ilhamla lokal coğrafi ürünleri ve Rafet İnce’nin kendine özgü sunumları ile damaklarda benzersiz bir deneyim yaşatıyor.


Bostandan topluyoruz

Lokanta Nevnihal, ülkemizin 7 bölgesini düşünerek 1 yıl boyunca her ay şehirler arası lezzet rotası çizmeyi planlıyor. Her ayın son üç günü burada daha önceden belirlenen şehirlerin kendilerine özgü yemeklerini yiyebilirsiniz. Nevnihal, yazın 180 kişi, kışın ise kapalı alanda 130 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor. Mimari dokusuyla da dikkat çeken Lokanta Nevnihal’in içinde 1906 yılında inşaa edilen Tarihi Çengelköy Konağı yer alıyor. Konağın Osmanlı döneminde bostan olarak kullanılan bahçesinde bugün Lokanta Nevnihal misafirleri için doğal tarım yöntemleriyle sebze, meyve, et ve süt ürünleri yetiştiriliyor. Bahçenin bir bölümünde, gezen tavuk, dağ keçisi, bıldırcın, sülün gibi av ve kümes hayvanları da bulunuyor. İsterseniz bostandan sebzeleri dalından koparıp yiyebiliyorsunuz.

#Topraktan Masaya
#Çengelköy Konağı
6 yıl önce