|

Nefes alır gibi resim yapıyoruz

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun öğrencisi Yusuf Katipoğlu’nun eşi Ursula Katipoğlu ile hazırladığı sergisi “Birikim” açıldı. Yusuf Katipoğlu, “Çizgiye renge büründük. Yarım asırdır yolda yürür gibi, hatta nefes alır gibi resim yapıyoruz” diyor.

Hatice Saka
04:00 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 04:16 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Sergi, iki ressamın 1998 yılından bugüne kadar ürettikleri tablolardan bir bölümü sunuyor.
Sergi, iki ressamın 1998 yılından bugüne kadar ürettikleri tablolardan bir bölümü sunuyor.

Galeri Diani yeni sezon açılışını Ursula ve Yusuf Katipoğlu çiftinin “Birikim” adlı sergisi ile yaptı. Sergi, iki ressamın 1998 yılından bugüne kadar ürettikleri tablolardan bir bölümü sunuyor. Türk resim sanatında önemli bir yeri olan çiftin hem klasik hem özgün tarzını bu eserlerde görmek mümkün. Sanatta ve yaşamda 38 yıl süren bir birikimin yanısmalarını taşıyan serginin açılışında Yusuf ve Ursula Katipoğlu ile konuştuk.


ÇİZGİYE RENGE BÜRÜNDÜM

Sanatçının her şeyden önce dürüst olması gerektiğine dikkat çeken Yusuf Katipoğlu “Çizgiye renge büründüm. Yusuf diye göründüm. Yolda yürür gibi, hatta nefes alır gibi resim yapıyoruz. Çizmiyorsam bilinsin ki ölmüşümdür” diyor. Resimlerini sadelik üzerine kuran usta sanatçı, her eserin kendileri için bir nefes olduğuna dikkat çekiyor.

Ursula Katipoğlu ise sergide 10 yıl önce ve son yaptığı resimlerin olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Geçmişteki resimlerime baktığımda şöyle düşünüyorum. 10 yıl önce de aynı duyguyu ve aynı heyecanı hissediyordum. O yüzden serginin adının Birikim olması çok anlamlı. Bu sergide geçmiş bir nehir gibi akıp bugüne karıştı.”

Yolculuk Trabzon’da başladı

Yusuf Katipoğlu, usta ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyesinde eğitim almış. 1975’te Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’ni kurmuş ve yöneticiliğini üstlenmiş. 50’den fazla kişisel sergi açmış ve sayısız karma sergiye katılmış. Ressamın son sergisi 27 Ekim’e kadar kadar açık olacak .

#YusufKatipoğlu
#Ursula Katipoğlu
6 yıl önce