|

Mia’nın şeker savaşı

Birsen Ekim Özen’in yeni kitabı Mia ve Bazı Şekerli Şeyler, bir grup çocuğun şekerle olan savaşını anlatıyor. Mia ve arkadaşlarının bu savaşı kaybetme ihtimali tabi ki yok!

Yeni Şafak
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:17 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mia’nın şeker savaşı
Mia’nın şeker savaşı

ZEYNEP YILMAZ

Yıllardır yüz binlerce çocuğun elinden düşürmediği Şirin serisinin yazarı Birsen Ekim Özen yepyeni bir çocuk kitabı ile bizlerle. Kitabın adı: Mia ve Bazı Şekerli Şeyler.

Yazar Birsen Ekim Özen, Timaş Çocuk etiketiyle okurla buluşan Mia ve Bazı Şekerli Şeyler kitabında, çocuklara belki de anlatılması en güç konulardan biri olan şekerin zararlarına değiniyor. Bu konuyu didaktik olmaktan uzak bir üslupla, çocukların günlük alışkanlıklarından örnekler vererek, sınırsız hayal gücü, eğlence, macera ve bol komedi ile harmanlayıp ustaca anlatmayı başarıyor.

Kitabın konusuna gelince:

Şekerello Kralı IV. Başpancar ve yardımcısı Şeker Dükü, Buğday Hanlığının gücünü de yanlarına alarak çok gizli planlarını hayata geçirmek için yola koyulurlar. Bu ekibin amacı, insanları bol şekerli ve unlu gıdalara alıştırmaktır. Böylelikle insanlar şişmanlayacak, sağlıkları bozulacak ve onlar da kötü emellerine ulaşıp dünyayı ele geçireceklerdir.

Planlarını uygulamak için hiçbir zahmetten kaçınmazlar. Geceleri uçan şekerliklerine binerler, gizli gizli okulların kantinlerine girerek kekleri, çikolataları, dondurmaları ve şekerli olan her ne varsa çocuklara güzel göstermek için uğraşırlar. Kötü emellerine ulaşmalarına çok az kalmıştır…

KANTİNDE İŞLER YOLUNDA DEĞİL

Fakat Işıklıçukur Okulu’na geldiklerinde, planlarının hiç de tıkır tıkır işlemediğini görürler. Çünkü hesaba katmadıkları biri vardır: Okulun biricik kedisi Mia!

Kantinde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu anlayan Mia, Işıklıçukur Okulu’nu Başpancar ve Buğdayhan’ın kötü planlarından kurtarabilmek için çalışmalara başlar. Biricik dostu ve kek yeme şampiyonu(!) Berke’yle, okula yeni gelen acayip kız Eda’yla, hiç farkında olmadan komik mi komik, eğlenceli, heyecanlı bir maceranın içine atılır. Çünkü tatlı ve güzel gibi görünen şeyler, aslında hiç de öyle değildir!

Mia ve dostları, Şekerello Krallığı’nın kötü planları ile baş edebilecekler midir sizce? Şekerello Kralı Başpancar’ın mı, yoksa korkusuz kedi Mia’nın mı kahramanlık hikâyesi yazılacaktır bu mücadelenin sonunda?

Mia ve Bazı Şekerli Şeyler kitabını henüz okumadıysanız, şekerli şeyleri çok sevmeniz ve bol bol yemeniz normal. Şimdi hemen o keki bir kenara bırakın ve az şekerli, bol bol eğlenceli bir maceraya atılmaya hazır olun!

#Kitap Eki
#Yeni Şafak
#Mia’nın şeker savaşı
6 yıl önce