|

Mehdi Sungur vefat etti

İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucu üyelerinden Dağıstan asıllı Emekli Tuğgeneral Mehmet Mehdi Sungur, 78 yaşında vefat etti. Sungur’un naaşı, bugün Yalova’da toprağa verilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:04 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucu üyelerinden Dağıstan asıllı Emekli Tuğgeneral Mehmet Mehdi Sungur
​İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucu üyelerinden Dağıstan asıllı Emekli Tuğgeneral Mehmet Mehdi Sungur

Vatanseverliği ile tanınan ve uzun yıllar milleti için çalışmış emekli Tuğgeneral Mehmet Mehdi Sungur 78 yaşında Yalova’da vefat etti. Sungur’un cenazesi, bugün Yalova Güney Köyü’nde Reşadiye Camii’nde kılınacak namazın ardından, köy mezarlığında toprağa verilecek.

DAĞISTAN KÖKENLİ

Son dönemde yaşlılığa bağlı hastalıklar geçirdiği öğrenilen ve aslen Dağıstanlı olan Sungur, son olarak Bereket Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği yapıyordu. Sungur, İlim Yayma Cemiyeti’nin ise kurucuları arasında yer almış ve yıllarca gönüllü olarak Adaleti Savunanlar Derneği ASDER’de görev yapmıştı.

ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞTİ

Mehmet Mehdi Sungur’un millî ve manevi, tarihî ve sosyal kaynakların ışığında ideal insanın inşasını kaleme aldığı ve 2013 yılında yayınlanan ‘İlim İrfanın Işığında İnsanı Yücelten Değerler’ başlıklı kitabı da bulunuyor.

BİR AN BİLE GAFLETE KAPILMADI

Merhum Sungur ile birlikte yıllarca ASDER’de görev yapan dava arkadaşı, ASDER’in Bursa şube sorumlusu Arif Çelenk, “Mehmet Mehdi Sungur ağabey, İlim Yayma Cemiyeti kurucularındandı. Yıllarca vatanı ve milleti için bir an gaflete kapılmadan çalıştı. Son nefesine kadar vicdanlı ve kadirşinas olarak yaşadı” diye konuştu.

#​İlim Yayma Cemiyeti
#Mehdi Sungur
6 yıl önce