|

Leylek felçli eşini 16 yıldır yanlız bırakmıyor

Hırvatistan’da erkek leylek, felç kalan eşini 16 yıldır yalnız bırakmıyor. Her kış diğer leyleklerle birlikte Güney Afrika’ya göç eden erkek leylek, mutlaka eşinin yanına dönüyor.

Yeni Şafak
12:53 - 25/04/2018 الأربعاء
Güncelleme: 13:03 - 25/04/2018 الأربعاء
Diğer
Avcının vurması nedeniyle felç kalan leylek göç edemiyor.
Avcının vurması nedeniyle felç kalan leylek göç edemiyor.

Hırvatistan'da "Malena" isimli dişi leylek bir avcının kendisini vurması sonrası felç kaldı. Uçma yetisini kaybeden leylek, yaralandıktan sonra Stjepan Vokic isimli Hırvat tarafından himaye altına alındı. Ancak "Klepetan" isimli leylek, eşini asla yalnız bırakmıyor. "Klepetan" her yıl diğer leyleklerle birlikte güneye göç ediyor. Güney Afrika'ya her yıl yanında eşi olmaksızın göç eden "Klepetan" her ilkbaharın başı Hırvatistan'a eşinin yanına dönüyor. Leylek, eşine kavuşmak için her yıl 14 bin km kat etmekten asla vazgeçmiyor. Birbirine sadakatle bağlanan çiftin yavruları da var. Vokic de bu ailenin mutluluklarının devam etmesi için leyleklere kol kanat germeye devam ediyor.

İki leyleğin hikâyesi Fransız basınında olduğu kadar sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Leylekler sadakatleriyle ünlü

Dünyada bulunan 8 bin 600'den fazla hayvan türünden yüzde 92'sinin tek eşli olduğu biliniyor. Leylekler, kazlar, baykuşlar, muhabbet kuşları, kuğular, sarı tepeli penguenler, kumrular, kunduzlar, şebekler, gri kurtlar, termitler ve melek balıkları eşlerine en sadık hayvanlar arasında yer alıyor. Kuğular ise eşlerinin ölümünden sonra başka bir kuğuyla asla ilişki yaşamıyor. Sadakatleriyle ünlü göçmen kuşlar, birlikte binlerce kilometre kat ediyor.

#Leylek
٪d سنوات قبل