|

Kütahya Şehir Hastanesi 2020 yılında hizmete girecek

Kütahya Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, 610 yatak kapasiteli hastanenin 2020 yılında tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

Yeni Şafak
09:31 - 24/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:11 - 24/09/2018 Pazartesi
IHA
610 yatak kapasiteli ​Kütahya Şehir Hastanesi, 2020 yılında açılacak.
610 yatak kapasiteli ​Kütahya Şehir Hastanesi, 2020 yılında açılacak.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün kamu-özel iş birliği modeliyle yaptırdığı Kütahya Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

En başarılı kamu- özel iş birliği örneğinin Kütahya’da hayata geçirildiğini belirten Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir, “Bizim Türkiye’de özel-kamu iş birliğiyle bu projelerimizin yaklaşık 2010 yılından beri gündemimizde olan bir konu. Geride bıraktığımız yatırımlar veya ortaklıklarda edindiğimiz tecrübeler ışığında burada benim merkezden gördüğüm kadarıyla en az problem yaşadığımız, en iyi şekilde başlangıç yaptığımız bir proje. Ümit ediyorum ki başladığımız gibi en güzel şekilde tamamlayalım. Sağlık Bakanlığı şu anda ciddi yatırımları içinde barındıran bir Bakanlık. İnşallah kazasız, belasız bir çalışma süreci olur. En kısa sürede burayı teslim eder, işletmeye alırız. Doktorlarımızla, sağlık personelimizle, Kütahyalı hemşerilerimize güzel bir hizmet vermeyi arzu ediyoruz” dedi.


2020 yılına kadar tamamlanacak

İnşaatı devam eden 610 yataklı şehir hastanesinin ise 2020 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Genel hastanede 500, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde 100 yatak olması planlanıyor. Ana hastanede odaların 159’u tek, 136’sı çift kişilik, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde odaların 32’si tek, 32’si çift kişilik olacak. Genel hastanede her branştan 152 polikliniğin, fizik tedavi ve rehabilitasyonda ise 20 polikliniğin hizmet vermesi planlanıyor. Kütahya Şehir Hastanesi, 15 ameliyathanesi, 79 yoğun bakım yatağı, 13 diyaliz, 14 kemoterapi koltuğu ile hizmet verecek.

6 şehir hastanesi hizmette

Sağlıkta önemli reformlar gerçekleştirildiğine dikkat çeken Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir Türkiye genelinde 6 şehir hastanesinin tamamlanarak halkın hizmetine sunulduğunu söyledi. Şehir hastaneleriyle birlikte verilen hizmetin hem çalışan personel hem de hastalar için daha kaliteli hale geleceğini belirten Bakan Yardımcısı Eldemir, Kütahya Şehir Hastanesinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini bildirdi.

Milletimiz en iyisine ve en güzeline layık

Bakan Yardımcısı Eldemir, “Şehir hastaneleri kamu ile özel sektörün ortaklığıyla yapılan hastanelerimiz. Bunlardan bir tanesinin inşaatı da Kütahya’da başladı. Yer teslimi yapılalı 1 ay olmuş. Şantiyeyi inceledik, inşaatın fevkalade güzel bir şekilde ilerlediğini gördük. Ümit ediyorum ki bu zamana kadar tamamladığımız 6 şehir hastanesi ve bu yıl sonuna kadar açacağımız Eskişehir, Manisa ve Ankara’daki Bilkent’ten sonra en kısa sürede Kütahya’daki yatırımın tamamlanıp vatandaşların hizmetine açılmasını istiyoruz, bunun için gayret sarf ediyoruz. Şehir hastaneleri bizim klasik anlamdaki sağlık hizmetlerimizin birkaç seviye üstü. Milletimiz en iyisine ve en güzeline layık. Sağlıkta 2002 yılından bu yana önemli dönüşümler yaptık. Sağlıkla ilgili birçok reform yaptık. Yapmış olduğumuz reformları daha iyi hale getirmek için fiziki mekanlarla daha konforlu, daha estetik hastaneler inşa etmeye çalışıyoruz. Ümit ediyorum burada da en kısa sürede hizmete almış olacağız” diye konuştu.

#Kütahya
#Kütahya Şehir Hastanesi
#​Sağlık Bakanı Yardımcısı Halil Eldemir
6 yıl önce