|

Kurtlar Vadisi'nden TRT dizisine transfer

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan "Aliya" dizisinin son bölümünü Kurtlar Vadisi'ne yardımcı yönetmenlik yapan Ömer Gökhan Erkut yönetecek. Dizinin 5 bölümü Boşnak yönetmen Ahmet İmamoviç tarafından çekilmişti.

Yeni Şafak
12:52 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:14 - 19/10/2017 Perşembe
Diğer
Kurtlar Vadisi'nde yönetmenlik yapan Ömer Gökhan Erkut Aliya'ya transfer oldu.
Kurtlar Vadisi'nde yönetmenlik yapan Ömer Gökhan Erkut Aliya'ya transfer oldu.

Bağımsız Bosna Hersek'in kurucusu Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan dizinin ekibinde önemli bir değişiklik yaşandı. Sancak Medya imzalı Aliya'nın ilk bölümlerini çeken ödüllü ünlü Boşnak yönetmen Ahmet İmamoviç, görevini Ömer Gökhan Erkut'a devretti. "Kurtlar Vadisi Pusu" ve "Behzat Ç."de yardımcı yönetmenlik yapan Ömer Gökhan Erkut, "Kara Duvak" ve "Filinta" gibi diziler ile "Pinhan" filminin de yönetmen koltuğuna oturmuştu.

Önümüzdeki ay yayınlanacak

Önümüzdeki ay yayınlanması planlanan dizide Aliya İzzetbegoviç'i Yurdaer Okur canlandırıyor. Okur'un gençliğine ise Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Ana Sanat Dalı son sınıf öğrencisi Burak Poyraz hayat veriyor. Medyatava'nın haberine göre, Bosna'nın milli kahramanının yaşadıkları çerçevesinde ülkenin tarihi ve gelecek planlarının da anlatıldığı diziyi Ahmet Tezcan yazıyor. "Aliya" dizisinde şu anki Bosna Hersek Cumhurbaşkanı olan İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç'i Berke Üzrek, onun eşini ise Fatoş Kabasakal canlandırıyor.



#Aliya
#Aliya İzzetbegoviç
7 yıl önce