|

Kudüs’e sanatımızla destek veriyoruz

Vakt-i Kıraat Derneği, Kudüs’deki kutsal mekanlara dikkat çekmek ve genç ressamları desteklemek amacıyla Filistin’de 'Mobil Resim Atölyesi' gerçekleştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 05:55 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
'Kudüs Renkleri' sergisi10-18 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da sanatsevere açık olacak.
'Kudüs Renkleri' sergisi10-18 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da sanatsevere açık olacak.

Filistinli sanatçıların katıldığı projede başarılı olan Hibe el-Fettaş, Sündüs El Recebi ve Emira el-Sûs adlı sanatçılar 30 eserden oluşan 'Kudüs Renkleri' adlı sergilerini 10-18 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da sanatseverlerin beğenisine sundular.

‘OSMANLI HATIRASINI RESMETTİM’

Sergiye katılan ressamlardan Emira el-Sus öncelikli görevlerinin Kudüs'ün güzelliklerini dünyaya olduğunu belirterek, "Filistin’de bir çok faaliyetimiz İsrail tarafından engelleniyor. Bizim amacımız Kudüs davasını sanatımızla dünyaya duyurmak" dedi. Kudüs’ün değerlerine dikkat çeken Sus, "Bu sergiye Kudüs’ün güzelliklerini dünyaya tanıtmak için katıldım. Kudüs’ün kalesini çizdim. Çünkü herkes Mescid-i Aksa’yı biliyor ve oradaki tarihi mekandan haberleri var. Ancak, bir çok insan Kudüs Kalesi'ni bilmiyor. Orası bize Osmanlı devletinden hatıra" diye konuştu.

ELİMDEN BAŞKA BİR ŞEY GELMİYOR

Eserlerinde doğup büyüdüğü toprakların kimliğini korumaya çalıştığını söyleyen Kudüslü sanatçı Hibe El Fettaş ise, "Kudüs’ün kültürünü ve güzelliklerini dünyaya göstermek için bu projenin içerisinde yer aldım. Sanat yapmaktan başka elimden bir şey gelmediği için Kudüs’e fırçamla hizmet ediyorum" dedi.

#Fİlistin
#Kudüs
6 yıl önce