|

Kokusuyla baş döndüren lezzet: Oh la la Beatrice

Beyoğlu'nda 10 yılı aşkın süredir aynı yerinde hizmet veren J’adore Chocolatier, kendi küçük ama müdavimleri oldukça büyük bir mekân. İstiklal'de gizlenmiş bir masal evini andıran J’adore Chocolatier, Oh la la Beatrice isimli tatlısıyla adeta baş döndürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 05:45 - 18/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Adres: Asmalımescit Mah. İstiklal Cad. Emir Nevruz Sok. No:22 Beyoğlu
Adres: Asmalımescit Mah. İstiklal Cad. Emir Nevruz Sok. No:22 Beyoğlu

Çikolata sevmeyen var mı?' klişe bir soru ve cevabı da genellikle aynı. Elbette yok. Bu yüzden bu hafta çikolata sevenlere özel bir mekan önerisinde bulunacağız. Adı gibi bir yer: J’adore Chocolatier. Türkçe karşılığı 'çikolatayı seviyorum' olan bu mekanda enfes çikolatalı ürünler bulunuyor. İstiklâl Caddesi'nde bulunan iki katlı ama oldukça küçük bir mekân. Çalan müzikler öyle adım başı açılan kafelerde çalan gürültülü pop müzik türlerinden değil. Oldukça orjinal.


KUYRUĞA SABREDİN

House Cafe’yi arkanıza aldığınızda karşınızda bir çıkmaz sokak duruyor. Sokağı sonuna kadar yürüyün. Sağınızda kalan J’adore Chocolatier, kilisenin hemen yanında saklanmış bir yer. Fakat buraya keşfedenler sayesinde kapısında kuyruğun olmadığı bir zaman daha görmedik. Bu yüzden siz de gittiğinizde kapıda biraz bekleyebilir hatta huysuzlanabilirsiniz ama sabrederseniz değeceğini göreceksiniz. Mekândan içeri girdiğinizde renkli bir vitrin ve çikolata kokularıyla karşılaşacaksınız. Tuğla duvarlar, ekoseli masa örtüleri, canlı çiçekleri ve müzikleriyle burası bir masal evini andırıyor.


PİŞMAN OLAN ÇIKMADI

Buraya giderken kalabalık gruplar halinde değil de daha çok iki ya da üç kişiyle gitmek daha doğru olur. Böylece daha rahat yer bulabilirsiniz. Denemenizi tavsiye edeceğimiz lezzet ise Oh la la Beatrice. Şimdiye kadar deneyip pişman olan birine hiç rastlamadık. Çikolatalı pandispanya, çikolata sosu, çilek ve muz ile İtalyan krem şantisinden oluşan bu enfes tat iki kişiyi yetecek bir lezzet. Bu şahane lezzet dışında profiterollü pasta ve fondüyü de deneyebilirsiniz. Oh la la Beatrice 13 buçuk lira, çayın 3 lira olduğu mekânda Türk kahvesi de yedi buçuk lira. Çayları da çikolataları kadar iyi.

  • Sıcak çikolatanın acılısı
  • 10 yılı aşkın süredir aynı yerinde hizmet veren J'adore Chocolatier, çilek ve karamelli olarak sunduğu sıcak çikolatayı, naneli ve biberli olarak da hazılıyor. Çikolata severlerin uğrak noktası olan mekân, İstiklal'in kalabalığında sessiz bir yer arayanlara ilaç gibi geliyor.
#Oh la la Beatrice
#Yemek
6 yıl önce