|

Kızılay'ın belgesel filmleri Bulgaristan'dan ödülle döndü

Suriye'ye insani yardım operasyonu kapsamında Kızılay tarafından hazırlanan belgesel filmler, Varna Film Festivali'nde IFRC Özel Ödülü'nü kazandı.

Yeni Şafak
10:59 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 18/10/2017 Çarşamba
AA
Jüri üyesi yönetmen Pekkaya'nın Türkiye'deki mülteci kadınların hikayesini anlattığı "Mutfak" adlı belgeselin galası da festivalde yapıldı.
Jüri üyesi yönetmen Pekkaya'nın Türkiye'deki mülteci kadınların hikayesini anlattığı "Mutfak" adlı belgeselin galası da festivalde yapıldı.

Kızılay'ın Suriye'ye insani yardım operasyonu kapsamında hazırladığı belgesel filmler, Varna Film Festivali'nde IFRC Özel Ödülü'ne değer bulundu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen festivalde, savaşlar ve çatışmalar konusu işlendi.

Varna Festival Köyü'nde gerçekleştirilen festivalin jürisi, Türk yönetmen Armağan Pekkaya ile İtalyan yönetmen Beppe Cino, Bulgaristan Tıp Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Emanuela Mutafova, aktrist Yana Marinova, ve Moskova Sinema Akademisi Başkanı Pavel Vasev'den oluştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, törende yaptığı konuşmada, dünyanın birçok coğrafyasında savaş ve göçlerden kaynaklanan insani dramlara değinerek, insani krizlerle mücadele için birleşen ellerin önemine dikkati çekti.

"'İyi eller' birlikte hareket etsin"

Kınık ayrıca "iyi eller" kavramı çerçevesinde insani yardım kurum ve çalışanlarını birlikte hareket etmeye ve dayanışmaya davet etti.

Uzun Metraj, Kısa Film, Belgesel ve Kızılay Kızılhaç Filmleri kategorilerinde 200'ün üzerinde filmin yarıştığı festivalde, Kızılay'ın hazırladığı belgesel filmler, festivalin en önemli ödülü olan IFRC Özel Ödülü'nü aldı.

#Varna Film Festivali
#Kızılay
6 yıl önce