|

Kitaplı Kahve yeni mekanında

İstanbul kahvelerinin devamı olarak tasarlanan ve ilki 2011 yılında açılan Kitaplı Kahve, yeni yerinde kitap, şiir ve sanat severleri bekliyor. Bağlarbaşı’nda kapılarını açan Kitaplı Kahve’de şiir dinletileri, özel konserler de olacak.

Yeni Şafak
04:00 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:57 - 22/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Kitaplı Kahve, yeni yerinde kitap, şiir ve sanat severlere hizmet vermeye başladı.
Kitaplı Kahve, yeni yerinde kitap, şiir ve sanat severlere hizmet vermeye başladı.

İstanbul kahvelerinin devamı olarak tasarlanan ve ilk olarak 2011 yılında açılan Kitaplı Kahve, yeni yerinde kitap, şiir ve sanat severlere hizmet vermeye başladı. Bağlarbaşı’nda kurdele kesilerek yapılan açılışa kültür ve sanat camiasının önemli isimleri katıldı.

Kitaplı Kahve gibi mekanların kıraat tarafının canlandırılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar, “Bu hayat bizi giderek maddileştiriyor, asosyalleştiriyor. Çevremizdeki insanları kaybediyoruz, ufkumuz giderek daralıyor. Buralara bu tür mekanlara ihtiyaç var. Zaman, mekan ve ihvanı burada bulmak lazım” dedi.

YOLU AÇIK OLSUN

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ise güzel mekanların ortaya çıkmasında fikrin paradan daha önemli olduğunu dile getirerek, açılışı yapılan Kitaplı Kahve için “Güzel bir mekan ortaya çıkmış” ifadesini kullandı. Açılışa katılan Prof. Dr. Sadettin Ökten, mekanın açılmasında emeği geçen Abdurrahman Demirel ve ‘Kitaplı Kahve’ için gönülden dua ettiğini belirterek, “Allah yolunu açık etsin” dedi. Kitaplı Kahve konsepti, “Bir fikrin mekan üretmesi, mekanın da muhite dönüşmesi hikayesinin başlangıcı” olarak nitelendiriliyor.

#​İstanbul
#Bağlarbaşı
#Kitaplı Kahve
6 yıl önce