|

Kışın şifası onda

Dahiliye Uzmanı Dr. Ertan Şahbat, kış ayının vazgeçilmez meyvesinin portakal olduğunu söyledi.Portakal suyunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade eden Dr.Şahbat,hazır olanların değil taze sıkılmış olanların tercih edilmesi gerektiğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:11 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:15 - 1/02/2016 Pazartesi
IHA

Dahiliye Uzmanı Dr. Şahbat, kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan portakalın birçok hastalığın doğal ilacı olduğunu belirterek, “Rengi ve hoş kokusuyla insanı cezbeden bu mucizevi meyveyi sık tüketmekte fayda var" dedi.



Portakalın mükemmel bir C vitamini kaynağı olduğunu söyleyen Şahbat, “100 gram portakal yetişkin birinin günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 80'ine yakınını karşılar. Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini özellikle kışın sık görülen grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı gibi sorunlarla baş etmek için oldukça önemlidir. C vitamininin yanı sıra B ve E vitamini, fosfor, magnezyum ve folik asit açısından da zengindir. Damarları güçlendirir, cildi besler, kansızlığa iyi gelir. Hamileler için önemli bir besin kaynağıdır. Yüksek oranda antioksidan içerdiği için deri yaşlanmasına sebebiyet veren serbest radikallere karşı da etkilidir" diye konuştu.



Portakalın lif oranı fazla olduğu için sindirim sistemi sorunlarını en aza indirdiğini ifade eden Dr. Şahbat, şöyle konuştu: “Tane ile yenmesinin yanı sıra suyu sıkılarak da tüketilebilir. Ancak fazla miktarda şeker içerdiği için hazır portakal suları yerine taze sıkılmış olanları tercih edilmelidir"

#Dahiliye Uzmanı Dr. Ertan Şahbat
#portakal
#portakal suyu
#C vitamini
#bağışıklık sistemi
8 yıl önce