|

Kışa kadar saçınıza dikkat

Mevsimsel geçişler sırasında saçlar da dönemsel dökülmelerin olabildiğini belirten Dr. Emrah Çinik, özellikle yaz mevsiminde saç dökülmesinin daha fazla olduğunu söyledi. Sonbahar ile hızlanan saç dökülmesi havaların iyice soğumasıyla sona eriyor.

Yeni Şafak
10:14 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:24 - 23/09/2017 Cumartesi
IHA
 Dr. Emrah Çinik, özellikle yaz mevsiminde saç dökülmesinin daha fazla olduğunu söyledi.​
Dr. Emrah Çinik, özellikle yaz mevsiminde saç dökülmesinin daha fazla olduğunu söyledi.​

Dr. Emrah Çinik, özellikle yaz mevsiminde sonbahara geçerken saç dökülmesi normalden fazla görüldüğünü söyledi. "Bu oranı günde 100-200 saç dökülmesi olarak tarif edebiliriz, bu durum hava sıcaklığının ani değişimlerinin yanı sıra havadaki nem ve su oranının değişimine de bağlıdır" diyen Dr. Çinik havaların iyice soğumasıyla dökülmenin normalleştiğini ifade etti.

Kış mevsimiyle geçiyor

Sonbaharda saç dökülmesi için sadece hava ve nemin etkili olmadığını ifade eden Dr. Çinik, "Yaz tatilinin sona ermesiyle stresli monoton şehir hayatının başlaması, günlük yorucu işlerin yapılması ve trafik stresi, okul stresleri, sonbaharda beraber baş gösteren depresif ruh hali gibi durumlarda saç dökülmesini hızlandırmaktadır. Kış başlangıcıyla beraber vücut soğuk havaya adapte olmakta ve saç dökülmesi azalmaktadır" açıklamalarında bulundu.

Mezoterapiyla çözüm

Özellikle sonbahar dönemlerinde bu saç dökülmesini azaltmak için saç ekimi dışında alternatif tedavi yöntemlerinden faydalanmayı öneren Dr. Çinik, "Pop, saç mezoterapisi gibi yöntemlerle saç dökülmeleri azaltılabilir ve zayıflamış incelemiş saçlar için koruyucu etki sağlamış olur" şeklinde konuştu.

#Emrah Çinik
7 yıl önce
default-profile-img