|

Kanser yanlış beslenmeyle başlıyor

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oğuzhan Karatepe, yanlış beslenmeye bağlı sıkıntıların giderek arttığını belirterek, "Beslenme bozukluğu, obezite, bununla ilgili olarak kanser yanlış beslenmeyle başlıyor. Eğer aşırı derecede yağlı hayvansal gıdaları bol tüketiyorsak bunlar meme, rahim, prostat, kalın bağırsak gibi kanserlere neden oluyor" dedi.

Yeni Şafak
12:58 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 13:24 - 16/12/2018 Pazar
DHA
​Hazır gıdalar ve yağlı hayvansal gıdaları tüketmek kanser yapıyor.
​Hazır gıdalar ve yağlı hayvansal gıdaları tüketmek kanser yapıyor.

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oğuzhan Karatepe, “Toplumumuzda artık dışarıda yapılmış rafine besinlere ulaşmak çok kolay. Bu yüzden de yanlış beslenmeye bağlı sıkıntılar giderek artıyor. Hatta modern çağın hastalığı oluyor" dedi.

Alkolün başta karaciğer, baş, boyun, yemek borusu, gırtlak, kalın bağırsak kanserlerine neden olduğunu belirten, Karatepe sözlerine şöyle devam etti:

  • "Beslenme bozukluğu, obezite, bununla ilgili olarak kanser yanlış beslenmeyle başlıyor. Yanlış beslenme vücudumuz için gerekli olan bazı besinleri eksik ya da fazla almış olmak demektir. Fazla alındığında vücuda zarar veren besinler vardır. Eğer aşırı derecede yağlı hayvansal gıdaları bol tüketiyorsak bunlar meme, rahim, prostat, kalın bağırsak gibikanserlere neden oluyor."

Az protein gelişme fonksiyonlarını bozuyor, fazla yağ zararlı

Protein alımının eksik olması durumunda gelişme fonksiyonlarının bozulacağını belirten Prof. Dr. Oğuzhan Karatepe, "Vücudumuza gerekli proteini almamız gerekiyor. Proteinlerde genelde hayvansal gıdalarda ve bitkisel gıdalardan alınır. Biz eğer protein alımını eksik yaparsak büyüme, gelişme gibi fonksiyonlarımız bozulur. Fazla yağ tüketimi çok zararlıdır. Et gibi besinleri aşırı derecede yağda kızartıyorsanız bundan hemen uzak durun" uyarısında bulundu.


#Kanser
#Hayvansal gıdalar
#Hazır gıdalar
5 yıl önce