|

Jackson hayranı imam Ortadoğu'yu karıştırdı

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde sinemaseverlerle buluşacak olan “Sheikh Jackson” filmi, Micheal Jackson hayranı bir imamın kimlik bunalımını konu ediniyor. Festivalde ilk kez gösterilecek film, Ortadoğu'da büyük tartışmalara neden olurken filme Türkiye'den nasıl tepkilerin geleceği ise merak konusu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 03:35 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Festivalde galası yapılacak olan Mısır yapımı “Sheikh Jackson” filmi ise en dikkat çekici yapımlardan.
Festivalde galası yapılacak olan Mısır yapımı “Sheikh Jackson” filmi ise en dikkat çekici yapımlardan.

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde Türkiye galası yapılacak olan “Sheikh Jackson”filmi yılın beklenen projeleri arasında yer alıyor. Film ayrıca festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda olacak. "Asmaa" ve “French Excuse My” gibi ödüllü filmleriyle tanınan Mısırlı yönetmen Amr Salama’nın ilk kez Toronto Film Festivali’nde görücüye çıkan filmi, Mısır’ın Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar adayı olarak da gösterildi.

MÜZİKTEN VAZGEÇEMEZ

Film, 2009’da hayranı olduğu Michael Jackson'ın ölümünün haberiyle sarsılan bir imamın trajikomik hikâyesini anlatıyor. İmam Khaled, işini hakkıyla yapan biridir. Cemaati ile ilgili güzel ve ailesini seven örnek bir imamdır. Müzik ile olan ilgisi ise gçmişte kalmıştır. Her ne kadar Khaled müzikten vazgeçse de Micheal Jackson hayatında silinmez bir rol oynamıştır. Bundan dolayı, Jackson'un ölüm haberini alınca uzunca bir süre önce gömdüğü duygular kademeli olarak yüzeye çıkar. Bir kimlik bunalımına girer. Şeyh Khalid bir krizle karşı karşıya gelir. İnancı ve müzik tutkusu arasında bocalar ve çevresinin tepkiyle karşılayacağı davranışlar sergilemeye başlar.


MISIR'DA DAVA AÇILDI

Ancak yönetmen Amr Salama'nın bu filmi Mısır'da pek çok çevre tarafından olumsuz karşılandı. Yönetmen, yapımcı ve başrol oyuncusu Ahmed El Feshawy hakkında dava açıldı. Gerekçe ise İslami değerlere karşı saygısızlık yapılmasını gösterdiler. Alimler, bir ibadet yerinde bir pop yıldızı gibi giyinip dans eden imamın figürünün kabul edilemez olduğunu dile getirdiler. Yönetmen Salama yaptığı açıklamada, filmin İslam'a hakaret etmediğini yalnızca kimlik bunalımı yaşayan bir bireyin sorunlarına odaklaklandığını dile getirdi.

#Mısır
#İmam
#Michael Jackson
6 yıl önce