|

İstanbul’a renk veriyor

Üsküplü ressam Stefan Hadzi Nikolov’un yeni sergisi “Ruhun Manzaraları” Bağımsız Sanat Vakfı’nda ziyarete açıldı. Sergide sanatçının “Benim İstanbul” adını verdiği serisinden Süleymaniye, Ayasofya ve şehir panoramaları öne çıkıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 04:29 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Mustafa İLHAN
Foto: Mustafa İLHAN

Üsküplü ressam Stefan Hadzi Nikolov’un yeni sergisi “Ruhun Manzaraları” Bağımsız Sanat Vakfı’nda ziyarete açıldı. İstanbul’daki 4.kişisel sergisinde hem figüratif resme hem de peyzaja gönderme yapıyor. Sanatçının diğer sergilerine de hakim olan üslubu burada da kendisini gösteriyor. Bilinçli ve dikkatli bir çalışmadan öte eserlerini eğlenerek oluşturduğunu ve ziyaretçilere sunduğunu görüyoruz. Renk kontrastlarını ustalıkla harmanlayan Nikolov’un eserleri sanatçı Vanya Markova’nın söylediği gibi iyi ve kötünün ebedi çekişmesi.


TEK DERDİM KEYİF VERMEK

Bu sergide gözümüze çarpanlar ise sanatçının özel olarak ürettiği İstanbul eserleri. Vakfın ikinci katına yayılan işlerin 5 tanesinde İstanbul manzaraları öne çıkıyor. Nikolov’un “Benim İstanbul” adını verdiği tuval üzerine yağlı boyadan oluşan serisinde şehrin lalelerle dansına yer veren yağlı boya tablosunun yanında Süleymaniye ve Ayasofya’yı resmettiği tablolar ile bir adet panorama yer alıyor. İstanbul’dan çok etkilendiğini söyleyen sanatçı, şehirden manzaralarla birlikte izleyicilerin keyif almasını istediğini belirtiyor.

DEVAMI GELECEK

Kendi çektiği İstanbul fotoğraflarının çalışmalarına yardımcı olduğunu söyleyen sanatçı burada çalıştığı zaman diliminden İstanbul’dan başka tema bulamadığını kaydediyor. Yılın belli bölümünü Taksim’deki stüdyoda geçiren Nikolov, “Resimlerimde İstanbul’u burada görebilirsiniz. Benim için muhteşem bir manzarası var. Çok etkileyici yerler gördüm, camilerin önünden yürüyerek geçtim. Sergiyi planladığımız zaman İstanbul dışına çıkmak için çok zamanım da yoktu o yüzden buranın üzerine yoğunlaştım. Resimler de sergiye özel yapıldı. Benim için çok ilginçti İstanbul’u resmetmek. Özellikle camiler çok etkileyiciydi. Gelecekte yine İstanbul ile ilgili projelerim olacak” diyor.

İstanbul tabloları dışında Rüya Gölü, Gizli Çiçekler, İlkbahar, Yaz Anıları gibi figüratif resimlerin yer aldığı eserler 18 Temmuz’a kadar Bağımsız Sanat Vakfı’nda görülebilir.

#Ressam
#Stefan Hadzi Nikolov
6 yıl önce