|

Her şeyimiz burada

Şehitlikler, bu bayramda da doldu taştı. Şehitlerinin kabri başında gözyaşı döküp Kur’an okuyan aileler dua etti. Bursa’dan, 1992’de şehit olan oğlunun kabri başına geldiğini söyleyen Aysel Özer, “Daha dün gibi. Her şeyimiz burası bizim. Düğünümüz, bayramımız hepsi burada” diye konuştu.

M. Şakir Saraç
04:00 - 21/08/2018 Salı
Güncelleme: 00:06 - 21/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Şehitlikte görevli askerler, ailelere refakat ederek, mezara dökmeleri için su taşıdı.
Şehitlikte görevli askerler, ailelere refakat ederek, mezara dökmeleri için su taşıdı.

Arefe günü şehit aileleri, şehitliklere akın etti. Şehitlerinin kabri başında gözyaşı döküp Kur’an okuyan aileler bir bayrama daha buruk girdiklerini söyledi. Şehit babası Hasan Yurtsever oğlunun 1998’de şehit olduğunu anlatarak, “Kaderi böyleymiş. 20 yaşındaydı. Hep hasretlik, keder... Öyle geçiyor zaman” dedi.

Ramazan Bayramı arefesinde hem terörle mücadelede hem 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında şehit olanlarına yakınları ve vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren şehitlik ve mezarlıkları ziyaret etti. Aileler, mezar başlarında Kur’an-ı Kerim okudu, dualar etti. Şehitlikte görevli askerler, ailelere refakat ederek, mezara dökmeleri için su taşıdı.


HER ŞEYİMİZ BURASI

Bursa’dan, 1992’de teröristlerce basılan karakolda şehit olan oğlunun kabri başına geldiğini söyleyen şehit annesi Aysel Özer, “Daha dün gibi. Her şeyimiz burası bizim. Düğünümüz, bayramımız hepsi burada” diye konuştu. Şehit asker Aliyar Yurtsever’in babası Hasan Yurtsever de oğlunun 1998’de Diyarbakır-Bingöl arasında çıkan bir çatışmada şehit olduğunu anlatarak, “Kaderi böyleymiş. 20 yaşındaydı. Hep hasretlik, keder... Öyle geçiyor zaman. Hayat boyunca böyle gidecek” dedi.

SOKAĞA ÇIKMASAYDIK BUGÜNLERE GELEMEZDİK

Kurra Hafız olarak tanınan 15 Temmuz Şehidi İbrahim Yılmaz’ın yakını Yusuf Tonbaş ise, “Bayram onlarsız buruk geçiyor. Olsun yine de vatan sağolsun. Onlar sayesinde bugün burada durabiliyoruz. Sokağa çıkmasaydık bugünlere gelemezdik. 15 Temmuzu unutmamalıyız” dedi.

15 Temmuz şehitlerini kendi ailesinden birisiymiş gibi gördüğünü söyleyen Cengiz Tuğlacı da, “Onlar sayesinde ayaktayız. Vatan sağolsun. Bugün varsak onların sayesinde. Darbe olsaydı sonrasında ne olurduk belli değil” diye konuştu.


Halisdemir unutulmadı

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrine arife günü ziyaretçi akını oldu. Halisdemir’in kabrine, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, Kur’an okudu, dua etti ve duygulu anlar yaşandı. 15 Temmuz’dan beri her sene Halisdemir’in kabrini ziyaret ettiğini söyledi gurbetçi Yesican Ertuğrul, “Bizim için Ömer Halisdemir demek Çukurkuyu demek değil, ‘Türkiye’ demek, ‘vatan’ demek, biz o aşkla, şevkle buraya geliyoruz” diye konuştu.


Şehit Anne oğula ziyaretçi akını

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilakı sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ve 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa’nın mezarı Arefe Günü dolayısıyla yurdun dört bir yanından gelenlerin ziyaretçi akınına uğradı. Duygusal anlar yaşayan ziyaretçiler teröre tepki gösterdi.

CANLARINI FEDA ETTİLER

Anne ve bebeğinin mezarını ziyaret edenlerden Ahmet Kapusuz, “Bunlar bizim en kutsallarımız bunlar olmazsa biz rahat bir şekilde bayramımızı ve günümüzü rahat bir şekilde geçiremeyiz. Rabbim mekanlarını cennet etsin, peygamber efendimiz komşu eylesin. Vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Ülkemizde küçük bir bebek bile şehit oluyor. Allah yapanları perişan eylesin” dedi.


Babanın mezarı

Samsun’da da her bayram öncesi olduğu gibi Kurban Bayramı arifesinde de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Kıranköy ve Asri Mezarlıkları arife günü en yoğun günlerinden birini yaşadı. 3 yıl önce şehit olan polis memuru Burak Zor’un oğlu Eymen Zor babasının mezarındaki çiçeklere eliyle su döktü.

#Bursa
#Hasan Yurtsever
#Samsun
6 yıl önce