|

Her Ramazan ayında mutlaka gerçekleştirmeniz gereken 6 köklü geleneğimiz

On bir ayın sultanı Ramazan aynı zamanda birlik, beraberlik ve yardımlaşma demek. Büyüklerimizin yanı sıra küçüklerimizi de sevindirdiğimiz, iftar sofralarında dostlarımızla bir araya geldiğimiz bu önemli ayda köklü Ramazan geleneklerimizi yeniden canlandırmak hem bu gelenekleri gelecek kuşaklara aktarmak hem de unutulmaz bir Ramazan ayı geçirmek için bire bir.

Yeni Şafak ve
14:09 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:10 - 22/05/2018 Salı
Diğer
görsel
görsel
1) Büyükleri Ziyaret

Ramazan ayı en başta çevremizdeki insanları mutlu etmek, onları ziyarete gitmek, hayır dualarını almak demek. Bu nedenle, yalnızca yaşlı aile bireylerinizi değil, etrafınızdaki yaşça büyük komşularınızı da ziyaret etmeniz, onların hal ve hatırlarını sormanız çok büyük bir erdemdir.

2) İftar çadırı

Ramazan dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma demek. Maddi durumu iyi olmayanlara ve kimsesizlere yardım eli uzatmak, onların yüzünü güldürmek için Ramazan çadırlarına maddi yardımda bulunmak ya da ailenizle birlikte iftarınızı bu çadırlardan birinde açmak sizlere bir kez daha ne denli bol gönüllü bir geleneğe sahip olduğumuzu hatırlatacak.

3) Hacivat Karagöz gösterisi

Türkiye’nin hemen her yerinde gerçekleşen, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan Hacivat-Karagöz gösterilerine gitmek, yakınlarınızla hoşça vakit geçirmek sizleri geçmişe götürecek.

4) Küçüklerinizle Geçireceğiniz Mutlu Bir Hafta Sonu

Ramazan ayında büyükleri ziyaret kadar, küçüklerimizi sevindirmek de önemli. İlimi, bilgiyi ve ahlakı bizden öğrenen, bizim davranışlarımızı gözlemleyip bizim yolumuzdan ilerleyen küçüklerimizle geçireceğiniz bir hafta sonu, onların yıllar boyunca unutamayacakları mutlu anlar yaşamalarını sağlayacak.

5) Ramazan Sofrasında Sizin de Tuzunuz Bulunsun

Ramazan ayının en önemli anlarından biri de İftar yemekleridir. Size ve misafirlerinize leziz yemekler hazırlamak için mutfaktan çıkmayan eşinize veya annenize edeceğiniz ufak bir yardım, onları hem mutlu edecek hem de üzerlerindeki büyük külfeti biraz olsun hafifletecektir.

Salata yapmak veya sofrayı kurmak olsun, bu paylaşma ve yardım ayında en büyük desteği aile bireylerinize sağlayın. Ayrıca bizden söylemesi, kendi hazırladığınız salataya ekmek banmak gibisi yoktur.

6) Adin Beach Hotel Alanya’da Unutulmaz Bir Tatil

Bay ve bayanlara özel plajı, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur arasında açık olan restoranları, havuzları, birbirinden eğlenceli animasyonları, Türkiye’nin her yöresinden en leziz tatlar, SPA salonu ve alışveriş dükkânlarıyla Adin Beach Hotel Alanya sizi üzerinden yıllar geçse de unutamayacağınız tatil anıları biriktirmeye davet ediyor.

CTA: REZERVASYON

Rezervasyon için tıklayınız;

#turizm
#tatil
#adin
6 yıl önce
default-profile-img