|

Hayvan sevgisi okullarda öğrenilecek

Barınaktaki hayvanlara yuva bulmayı ve çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan Trabzon Hayvanları Koruma Derneği ile Ortahisar Belediyesi iş birliğinde hazırlanan "Ortahisar Sevgi Aşısı" projesi kapsamında, fiziki şartları uygun okullara kulübe konularak köpek teslim edildi.

Yeni Şafak
12:07 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 13:01 - 17/10/2017 Salı
AA
Proje kapsamında bazı okullara hayvan kulübesi verildi.
Proje kapsamında bazı okullara hayvan kulübesi verildi.

Trabzon'da çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla Hayvanları Koruma Derneği ve Ortahisar Belediyesi iş birliğinde "Ortahisar Sevgi Aşısı" projesi hazırlandı.

Uygulama aşamasına geçilen proje kapsamında, fiziki şartları uygun okullara kedi ve köpek kulübesi verildi. Böylece çocukların hayvanlarla ilişkilerinin ve sorumluluk duygularının geliştirilmesi hedefleniyor.

Sadece okulları kapsamıyor

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının ardından dört okula, iki huzurevine ve bir de sevgievine kulübe konularak köpek teslim edildi.


Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, yaptığı açıklamada, tüm canlılara uygulanan şiddetin karşısında olduklarını söyledi.

Dünya genelinde kadına, çocuğa ve hayvanlara karşı işlenen şiddet suçlarında artış yaşandığına işaret eden Kurban, bu durumun önüne geçilmesi için bilinçlendirme çalışmalarının önemli olduğunu, hayvan sevgisinin küçük yaşlarda öğrenilmesi gerektiğine dikkati çekmek için "Ortahisar Sevgi Aşısı" projesini hazırladıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

  • Projeyle barınaktan aldığımız sakin, uyumlu ve çocuklarla anlaşabilen köpeklerimizi okullara teslim ediyoruz. Hayvanlara yuva bulmayı ve çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamayı amaçlıyoruz.

Hayvan sevgisi merhamet duygularını geliştiriyor

Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Balaban, proje kapsamında barınaktan aldıkları köpeğe "Tarçın" adını verdiklerini ve okulun arka bölümünde alan oluşturduklarını anlatan Balaban, projenin önemine dikkati çekti.


Balaban, hayvanları seven insanların merhamet duygularının da geliştiğini vurgulayarak, "Hayvanı seven insan, çevresini seviyor. Hayvan sevgisi, her canlının bu dünyada yaşama hakkı olduğunu öğretiyor. Hayvan sevgisi, öğrencilere matematik, fizik, kimya kadar öğretilmesi gerekiyor. Öğrencilerimize hayat dersi olması için biz de projeye dahil olduk. Bizler, çocuklar çok mutlu, köpek de yerinden gayet memnun." sözlerine yer verdi.

#Hayvanları Koruma Derneği
#Trabzon
7 yıl önce