|

Göbek yağına tarçınlı süt

Kilo alanlarda yağlanma göbek ve bel bölgesinde başlıyor. Araştırmalara göre orta dereceli kalori kısıtlaması yapılan bir diyetin uygulandığı kişiye, günde 2 bardak tarçınlı süt içmek yağ yakımı için yeterli oluyor.

Yeni Şafak
08:03 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:07 - 14/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, tarçınlı süt içmenin göbek yağlarını erittiğini belirterek, "Siz de havalardan etkilendiyseniz gece ara öğününüz süt ve tarçın olsun" dedi.



Kilo alan kişilerde yağlanmanın göbek ve bel bölgesinde oluşmaya başladığını belirten Enç, "Yapılan araştırmalara göre orta dereceli kalori kısıtlaması yapılan, az yağlı bir diyetin uygulandığı kişiye özel beslenme programında günde 2 bardak süt tüketmek yağ yakımı için yeterli oluyor. Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalarda, sütün içindeki kalsiyumun vücuttaki yağlanmayı azaltarak kilo kontrolü sağlamaya yardımcı olduğu ortaya konmuş. Tarçının da buna katkısı büyük. Yurt dışında yapılan araştırmalarda gösteriyor ki 6 hafta boyunca bir çay kaşığının çeyreği kadar tarçın tüketmek, kandaki glikoz miktarını ve kötü kolestrolü azaltıyor. Ayrıca şekeri metabolize etme yeteneğinizi de artırıyor. Şeker hastaları için faydalı olan tarçın, metabolizmayı hızlandırır ve kilo verilmesine yardımcı olur. Yağ dokularını kolayca eritir. Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için Tarçın oldukça etkilidir"


#Süt
#Tarçın
#Tarçınlı süt
#Zayıflama
#Diyet
#Göbek yağları
7 yıl önce