|

Gençlik bu zirvede buluşacak

Nitelikli genç, kurum ve toplum inşasına katkıda bulunacak sivil yapıları bir araya getirmeyi amaçlayan Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) 3 Kasım’da 'Türkiye Gençlik Zirvesi' etkinliğini gerçekleştirecek. Sosyal Girişimcilik Ödüllerini de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Yeni Şafak
16:26 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:45 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye Gençlik Zirvesi 3 Kasım'da gerçekleşecek.
Türkiye Gençlik Zirvesi 3 Kasım'da gerçekleşecek.

Gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının gelişimlerini desteklemek amacıyla kurulan gençlik sivil toplum kurulaşlarının çatı kuruluşu Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP), 93 sivil toplum kuruluşunun iş birliğinden oluşuyor.

  • 3 Kasım’da gerçekleşecek Türkiye Gençlik Zirvesi’ne hazırlanan Türkiye Gençlik STK’ları Platformu, hem uygulanmış sosyal girişimcilik projelerini ödüllendirecek hem de Türkiye’nin en kapsamlı gençlik araştırmasının sonuçlarını açıklayacak.

Gençlik STK’ları yöneticilerini, araştırmacıları ve gençlik politika yapıcılarını bir araya getirmek, gençliğin temel yönelimleri, sorunları ve ihtiyaçları konusunda istişare zemini oluşturmak, gençlere sunulacak kamu ve sivil toplum hizmetlerinde vizyon birliği oluşturmak; ilham veren, iyi örnek oluşturan STK uygulamalarını ilgili kuruluşlarla paylaşmak gibi amaçlarla toplanan Türkiye Gençlik Zirvesi, sonuçlarıyla gençliğe ilham verecek.

Türkiye gençlik profili araştırması

15 – 27 yaş aralığında 8 bin katılımcı ile gerçekleştirilen Türkiye Gençlik Araştırması’nın sonuçları ise ilgili STK, kamu kuruluşu yöneticileri ve gönüllüleri, araştırmacılar ve gençlerin katılımıyla 3 Kasım’da, Türkiye Gençlik Zirvesi’nde açıklanacak. 15-27 yaş arası gençlerin mevcut mutluluk düzeyi, beklentileri, kaygıları, gelecek düşünceleri, meslek seçimi ve imkanları gibi ‘mutluluk endeksleri’ ile birlikte aile, din, toplum, gelenekler, siyaset gibi çatışma alanlarına ve demografik verilere de kapsamlı yer verilecek.

Ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek

Türkiye Gençlik Zirvesi’nin öğleden sonraki programı ise Türkiye’de ve dünyada uygulamaya konmuş sosyal girişimcilik projeleri ile devam edecek. Sosyal Girişimcilik Ödülleri’nde, başvuran projelerden jüri tarafından seçilen 6 projeye ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek. Topluma ve gençliğe değer katan sosyal girişimcilik projeleri toplamda 48 bin TL maddi ödülle buluşacak.


#Gençlik
#Türkiye Gençlik Zirvesi
#Girişimcilik Ödülleri
#STK
#Türkiye Gençlik STK’ları Platformu
#TGSP
5 yıl önce