|

Garip Meyve soruların peşinde

İngiliz sanatçı Susie MacMurray, ilk kez İstanbul'da... Akbank Sanat'ta açılan "Garip Meyve" sergisinde sanatçının şiirsel ve mitolojik olandan hareketle hazırlanan, kadını odağına alan işleri yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 03:34 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Akbank Sanat'ta açılan "Garip Meyve" sergisi açıldı.
Akbank Sanat'ta açılan "Garip Meyve" sergisi açıldı.

Akbank Sanat, yeni yılın ilk sergisinde Britanyalı sanatçı Susie MacMurray'i konuk ediyor. Kuruluşunun 25. yıldönümü kapsamından düzenlenen "Garip Meyve" başlıklı sergi sanat-kadın ikilisinde ve ikileminde tamamlayıcı olanla eksik olanı irdeliyor.

Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğündeki sergi, işlerine aşina

olmadığımız sanatçıyla tanışmak için güzel bir fırsat. İki kata yayılan sergide mitoloji ve şiiri harmanlayan, kadın kavramına odaklanan işler yer alıyor. Bu kapsamda eserlerin isimleri de önemli. "Medusa", "Harem", "Havva" gibi öne çıkan çalışmalar, sanatçının meselesini kavrayabilmek adına önemli role sahip.


SERGİYE ÖZEL HAZIRLANDI

Kırmızı ipek, kadife ve paslı askeri tellerden oluşan ve sergiye adını veren "Garip Meyve"nin sergiye özel olarak hazırladığını söyleyen sanatçı, çalışmalarındaki ikiliğe dikkat çekiyor. Küratör Hasan Bülent Kahraman ise "Susie MacMurray, lirik, şiirsel, mitolojik olandan hareketle gerçek, kurmaca ve imgesel olanı biçimlendiriyor. Yeniden kuruyor. Bunu yaparken mitolojik olana ideolojik eleştirisini yöneltiyor" diyor. Sergi 10 Mart'a kadar ziyaret edilebilir.

#Meyve
#Bitki
6 yıl önce