|

Festival yüzünü bağımlılığa çevirdi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin düzenlediği 8.Suç ve Ceza Film Festivali 9 Kasım’da başlayacak. Bu yılki teması “Madde ve Alkol Bağımlılığı” olan festivalde hukuk, psikiyatri, sosyoloji alanından katılımcılar, sinemanın özendirici etkisini ele alacak.

Haber Merkezi
04:00 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 03:41 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
 8.Suç ve Ceza Film Festivali 9 Kasım’da başlayacak.
8.Suç ve Ceza Film Festivali 9 Kasım’da başlayacak.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”, 9-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sinema alanında “adalet” temasının ele alındığı festivalin tanıtım toplantısı dün yapıldı. Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, festival programı hakkında bilgi verdi.


YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR

Her gün adalet, suç ve ceza hukuku konusunda büyük sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Sözüer şöyle konuştu: “Adalet konusunda yapılacak çok şeyin olması dolayısıyla tüm dünyada ceza adaletinin kötüye kullanıldığı sayısız örneklere rastlamaktayız. Bunun yanı sıra işlenen suçlara karşı devletlerin cezalandırma politikalarındaki gelişmeler de çok önemli. Biz bütün bu sorunların en iyi şekilde sinema sanatıyla tartışılabileceği kanaatindeydik.”

Bu yılki teması “Madde ve Alkol Bağımlılığı” olarak belirlenen festivalin bünyesinde “Sinema Madde ve Alkol Kullanımını Özendirir mi?” ile “Sinema Adalet İlişkisi” başlıklı iki panel düzenlenecek. Festival kapsamımda 12 Yıllık Gece, Benim Kızım, Çevirmen, Ayka, Erkekler de Ağlar, Gemide, Limonata, Kuzey Rüzgarı, Masumiyet gibi filmler seyirciyle bulaşacak. Festivalin program koordinatörü Prof. Dr. Bengi Semerci 8 Kasım akşamı Cemal Reşit Rey’de gerçekleşecek açılış töreninde madde, alkol bağımlılığı ve kullanımı konusunda Avrupa’daki politikalara da etki eden akademisyen ve psikiyatrist David Nutt’a bir ödül verileceğini söyledi.


Onur Ödülü Zaim’in oldu

Festival kapsamında düzenlenen “8. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması”nın bu yılki jüri başkanı yönetmen Derviş Zaim oldu. Jüride ayrıca Bulgaristan’dan yapımcı Pavlina Jeleva, İsviçre’den yapımcı Ivan Madeo, Rusya’dan yapımcı, senarist ve yönetmen Evgenia Tirdatova ve tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Bennu Yıldırımlar yer alıyor.

#Madde ve Alkol Bağımlılığı
#8.Suç ve Ceza Film Festivali
6 yıl önce