|

Engelli Youtuber Yunus Emre Polat'tan şehit ailelerine sahur

Görme engelli ilk Youtuber olan Yunus Emre Polat öncülüğünde ve Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek'in katkılarıyla düzenlenen engelli gençlerin şehit aileleri ve gaziler ile sahur programı Edirnekapı Şehitliğ'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yeni Şafak
17:06 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:15 - 11/06/2018 Pazartesi
Görme engelli gençler ve şehit aileleri bir arada sahur yaptı.
Görme engelli gençler ve şehit aileleri bir arada sahur yaptı.

Görme engelli gençler, Eyüp Sultan Kaymakamlığı'nın destekleriyle Ramazan ayı vesilesiyle şehit aileleri ve gazilere sahur ikram etti. Etkinliğe Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, görme engelli gençler, şehit aileleri ile gaziler ve basın mensupları katıldı.

'Onlar sayesinde bir araya geldik'

Sahur programında bir konuşma yapan Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, "Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Onlar sayesinde bu güzel sofrada bir araya gelmişiz. Manevi anlamı çok büyük olan bu mekanda şehitlerimizin yanında sizlerle böyle bir ortamı sizler sayesinde yaşadığım için mutluyum. İyi ki varsınız" dedi.


80 engelli genci namazla buluşturmuştu

Etkinliğin yapılması adına büyük katkı veren Görme Engelli Youtuber Yunus Emre Polat yaptığı açıklamada, "Öncelikle bizlere bu fırsatı tanıyan Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek'e teşekkür ediyorum. Türkiye'de ilk olan bu etkinlik bu kardeşinize nasip oldu. Daha önce Eyüpsultan ilçesinde 'Namaz Engel Tanımaz' etkinliğiyle 80 engelli genci sabah namazında buluşturduk. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Merhum Başbakan Adnan Menderes'in huzurunda bu etkinliğimiz için rabbime şükürler olsun. Şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum böyle güzel ve ihlaslı evlat yetiştirdikleri için. Ayaklarına sağlık diyorum bir kez daha" dedi.

Etkinlik engelsiz yazar Ömer Faruk Morkoç'un yaptığı sahur duası ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

#Youtuber
#Yunus Emre Polat
#Eyüp
#Eyüpsultan
6 yıl önce