|

Diriliş Ertuğrul gurur kaynağımız oldu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, dünyada, ABD dizilerinin ardından en çok satılan dizilerin Türk dizileri olduğunu söyledi. TRT 1 ekranlarında dört sezondur yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin Arapça'ya tercüme edilen bölümleri internette şu ana kadar başta Suudi Arabistan olmak üzere Kuveyt, Mısır, Cezayir, Fas ve Katar'da 200 milyon kişi tarafından izlendi.

Yeni Şafak
10:02 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:15 - 11/12/2017 Pazartesi
AA
TRT'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul, çarşamba akşamı reyting listelerinin birinci sırasını kimseye kaptırmıyor.
TRT'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul, çarşamba akşamı reyting listelerinin birinci sırasını kimseye kaptırmıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Danimarka Şubesince ve MÜSİAD Danimarka Temsilciliği desteğiyle düzenlenen "Dinlerin, Dillerin, Medeniyetlerin Beşiği Anadolu” konferansında konuştu.

Yayman, bakanlık olarak kültür ve sanat alanında çok daha fazla çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

'Türk dizilerinde Türkiye'nin hikayesi var'

Konferanstaki katılımcıların Türk dizileriyle ilgili sorusuna Yayman, "Son dönemde çok başarılı diziler var. Ben de o dizileri izliyorum ve gurur duyuyorum. Dünyada, ABD dizilerinin ardından en çok satılan diziler, Türk dizileri. Neden Türk dizileri? Çünkü Türk dizilerinde Türkiye’nin hikayesi var" yanıtını verdi. Yayman, gelecek dönemlerde tarih dizilerinin daha çok izleneceğinin altını çizdi.


'Türkiye, en büyük helal turizm ülkelerinden biri olacak'

Alternatif turizm kapsamında faaliyet gösteren İslami otellerin hizmet kalitesinin düşük, konaklama fiyatlarının ise yüksek olduğu yönünde bir eleştiri hakkında Yayman, "Bu konseptte otellerin açılmasını teşvik ediyoruz. Daha fazla insanın bu otellerde konaklaması, daha kaliteli hizmeti daha ucuz fiyata alması konusunda özel sektöre yönelik çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Helal turizm alanında Türkiye’nin henüz yolun başında olduğunu vurgulayan Yayman, yapılan yatırımlarla Türkiye’nin gelecek dönemlerde dünyanın en büyük helal turizm ülkelerinden birisi olacağını söyledi.

  • "Danimarka’dan Türkiye’ye yılda 400 bin civarında turist geliyor. Biz bunu yeterli bulmuyoruz. Danimarka için 1 milyon turist hedefimiz var. Biz bunu 2023 yılına varmadan gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz.”
Diriliş Ertuğrul başarısı

Diriliş Ertuğrul'un alt yazılı ve dublajlı versiyonlarıyla başta Suudi Arabistan, Kuveyt, Mısır ve Katar olmak üzere birçok Arap ülkesinde takip edildiği açıklandı.

Dizinin Arapça'ya tercüme edilen bölümleri internette şu ana kadar yaklaşık 200 milyon kez izlendi."

#Türk dizileri
#Diriliş ERtuğrul
6 yıl önce