|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı seferberlik yarım milyona ulaştı

Müge Anlı’nın öncülüğüyle başlayıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da destek verdiği okuma yazma seferberliği bugün yarım milyon kişiyi aştı.

Yeni Şafak
12:58 - 30/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:22 - 30/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Müge Anlı tarafından 6 ay önce başlatılan seferberliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan da destek vermişti.
Müge Anlı tarafından 6 ay önce başlatılan seferberliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan da destek vermişti.

Hafta içi her gün atv'de yayınlanan Müge Anlı İle Tatlı Sert programında Anlı ve ekibi yıllardır faili meçhul cinayetleri aydınlatıyor ve kayıpları buluyor. Yaptığı hemen hemen her programda okuma yazma bilmenin önemine vurgu yapan Müge Anlı, 4 Ocak'ta yayınlanan programında okuma yazma seferberliği başlatmıştı.

Projenin sembolü olan Sevim Gürçay, annesinin onu çobanlık yapması için başka bir aileye evlatlık verdiğini anlatmıştı. Fakat okuma yazması olmadığı için ne bir akraba, ne de gerçek anne babasının adını soyadını dahi bilmiyordu. Bu acıklı hikayenin ardından Müge Anlı neden okuma yazma seferberliği başlatmıyoruz dedi ve Sevim Gürçay'ın programa gelişiyle birlikte 4 ay gibi kısa bir sürede "571 bin 534" kişinin hayatını etkileyerek onlara okur yazarlık belgesi aldırdı.

Altın bilezik taktılar

Okuma yazma seferberliğinin öncüsü olan Sevim Gürçay, dün 120 saatlik okuma yazma eğitiminin son dersini aldı. Bu sırada Müge Anlı ve ekibi Sevim Gürçay'ı yalnız bırakmadı. Son sınavını da başarıyla geçen Gürçay'a Okur Yazarlık belgesini Müge Anlı takdim etti. Sevim Gürçay'a bir de özel hediyesi olan Anlı, yüzümü kara çıkarmadın. Çalıştın, azmettin çok teşekkür ederim. Okuma yazma öğrenerek koluna bir altın bilezik takıyorsun. Hatırlarsan ben de sana bir söz vermiştim o altın bileziği taktığın zaman ben de sana bir altın bilezik alacağım. Bu da senin bileziğin çok mutluyum, çok gururluyum diyerek Sevim Gürçay'a söz verdiği altın bileziği canlı yayında taktı.



#Müge Anlı
#Okuma yazma
#eğitim
6 yıl önce