|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği Millet Kıraathanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim meydanlarında bahsettiği millet kıraathanelerinin ilk örneği Sultanbeyli'de vatandaşların hizmetine açıldı. İçinde 7 bin şiir kitabının bulunduğu kıraathanede iki kat bir de teras bulunuyor.

Yeni Şafak
10:43 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 10:56 - 12/06/2018 Salı
AA
Üç katlı kıraathanede büyük bir kütüphane bulunuyor.
Üç katlı kıraathanede büyük bir kütüphane bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim meydanlarında bahsettiği hizmetlerden biri olan millet kıraathanelerinin İstanbul'daki ilk örneği Sultanbeyli'de hizmete açıldı.

Battalgazi Mahallesi, Kubbe Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Nikâh Sarayı yanında hayata geçirilen Aydos Edebiyat Kıraathanesi'nin açılış programına İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz katıldı.

'İnsanlarımız kitapla, medeniyetle buluşacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise, "Özellikle edebiyat kıraathanesi denilince kelime manası okuma olan bu yerlerin eski günlerine kavuşmasını diliyorum. Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz, kendisine teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki bu projelerle insanlarımız kitapla, medeniyetle buluşacaklardır. Yayında, kültürde ve okumada gayretlerimizin devam etmesini diliyorum." dedi.

7 bin şiir kitabı var

Aydos Edebiyat Kıraathanesi'nde yaklaşık 7 bin adet şiirle ilgili edebiyat kitabı bulunuyor. İki kat ve bir de terastan oluşan kıraathanede vatandaşlar kitaplarını okuyup çay ve kahve hizmetlerinden faydalanabiliyorlar.


#Edebiyat Kıraathanesi
#edebiyat
#sultanbeyli
6 yıl önce