|

Çocuk kitaplığı

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:16 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Çorbamda Zürafa Var
Ross Burach 
Beyaz Balina Yayınları
2018, 32 sayfa
Çorbamda Zürafa Var Ross Burach Beyaz Balina Yayınları 2018, 32 sayfa

Tibo’yu kurtaralım

Şimdiki çocukların her şeye erişimleri oldukça kolay. Özellikle de teknolojiye. Teknolojik aletler elbette doğrudan zararlı ürünler değil elbet ama çok masum gibi görünen telefon ve tabletlerde onların zihin dünyasını etkileyecek çok geniş bir dijital dünya var. Yetişkinler düzeyinde de bir teknoloji bağımlılığını göz önünde bulundurursak durumun ehemmiyetini anlarız. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Tibo Tabletine Yapıştı, işte tam bu konuyu ele alan bir kitap. Tibo, kendisine hediye edilen tabletine neredeyse yapışık halde yaşamaya başlar. Gözünü ondan ayırmıyor. Bu durum ise onun arkadaşlarının canını iyiden iyiye sıkmaya başlıyor. Ne yapıp edip onu kurtarmaya çalışıyorlar. Ebeveynlerin de üzerine düşünmesi gereken bu kitabın yazarı Görkem Kantar Aksoy. Resimler ise Melis Gökçen’e ait.


Çorbada zürafanın ne işi var

Ben Sandelye Değilim ve Çorbamda Zürafa Var, Amerikalı yazar Ross Burach’ın Beyaz Balina Yayınları tarafından Türkçe olarak sunulan ilk kitapları. Ailesiyle vakit geçirmeyi, resim yapmayı, animasyon izlemeyi ve şakalaşmaları çok seven Burach, kitaplarında da çocuk okurlarına bu dünyayı sunuyor. Çorbamda Zürafa Var birbirinden komik ve eğlenceli çizimlerle dolu. Bu kitapta karşınıza her an sevimli mi sevimli bir hayvan çıkabilir. Timsah, fil, aslan... Mizahi yönü oldukça ağır basan Çorbamda Zürafa Var, üç yaş ve üzeri çocuklar için ideal. Onların yüzüne kocaman gülücükler konduracak. Ayrıca bu kitap insan sağlığına zararlı hiçbir kimyasal içermediği için organik özelliği de taşıyor.

Klasiklerle tanışıyoruz

İş Bankası Yayınları, İş Çocuk Klasikleri kapsamında dünya klasiklerini kısaltarak küçük okurlarına sunuyor. Ivan Sergeyeviç Turgenyev’in Babalar ve Oğullar’ını hepimiz biliyoruz: Üniversiteden başarıyla mezun olan Arkadiy, babasının çiftliğine dönerken yanında arkadaşı Bazarov’u da götürür. İki delikanlı da ilerici fikirleri olduğunu ve kendi yollarının dünyayı daha güzel bir yer haline getireceğini düşünmektedir. Gençlerin bu tavrı, hayatın zorluklarıyla mücadele etmekten yorulmuş aileleriyle aralarında büyük çatışmalar çıkmasına yol açar. Gençler tartışmalarda hep başarılıdır, ancak gerçek hayatla yüz yüze geldiklerinde her şey değişir. Geleceklerini sadece fikirleri değil, nasıl insanlar oldukları belirleyecektir. Ergin Altay’ın uyarladığı Babalar ve Oğullar ile çocuklar bu yaz bir klasik eserle tanışabilir.


Zorbalığa hayır

Vanessa sınıfa yeni gelen öğrencidir. Okul çıkışında zorba bir çocuk tarafından dışlanarak kalbi kırılır. Bu olayı gören Vanessa’nın sınıf arkadaşı ise ona destek olmak için ne yapabileceğini düşünür ve sonunda yaratıcı bir yol bulur. Zorbalığa seyirci kalmak yerine nasıl karşı durabileceğimiz, bu sessiz kitapta tek bir sözcük bile kullanmadan anlatılıyor. Vanessa’nın Yanındayım, yaşanmış bir olaydan ilham alan bir öykü. Amerika’da bir üniversite öğrencisinin zorbalığa uğraması ve ertesi gün 300 sınıf arkadaşının ona okul yolunda eşlik etmesi Kerascoët’in çıkış noktası olmuş. Resimledikleri Karanlık Güzel adlı çizgi romanla New York Times çoksatanlar listesine giren Kerascoët, çizer karı koca çift Marie Pommepuy ve Sébastien Cosset’in kendilerine taktıkları ad.


Ördek usulü tatil

Yazar Gilad Soffer’ın Türkçe’deki tek kitabı Ördek Tatilde Hazel Bilgen çevirisiyle Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi kitabımız bir ördeğin deniz tatilini anlatıyor. Ördek de tatile gider mi demeyin? Onun da yazın güneşin altında yatmak, denizin keyfini çıkarmak, gönlünce dinlenmek, herkesten uzakta huzur bulmak gibi hakları yok mu? Elbette var. Ancak gelin görün ki bir kitabın kahramanıysanız tatilde bile bir başınıza kalmanın mümkünatı yok. Bizim sevimli ördeğimizin de tecrübe ettiği gibi... Kitabı elinize alıp sayfaları çevirmeye başladığınız anda ördeğimizin rahatı kaçıyor. Siz sayfaları çevirdikçe ördeğin başına neler geliyor neler.


Masal şölenine davetlisiniz

Dünyanın dört bir yanında, “Bir varmış bir yokmuş” diye başlayan güzel mi güzel pek çok masal var. Bu masallar doğruluğu, paylaşmayı, yardımlaşmayı, iyiliği kısacası erdemli olmayı öğretiyor. Mutlu sonla bitmesi, içinde bir parça macera barındırması, haklıların ve iyilerin her zaman kazanması masalları çocuklar çin okuması ve dinlemesi cazip kılıyor. Damla Yayınları da tüm dünyada çok sevilen, işgiyle okunan ve bilinen masalları ‘Meşhur Masallar’ başlığı altında buluşturuyor. Bu masallar okurlarına unutamayacağı bir masal şöleni vadediyor ve bu şölen çocukların hem hayal dünyalarını geliştiriyor hem de değerlerimizi öğretiyor. Her ailenin kitaplığında muhakkak bir masal kitabı bulunması bir de Meşhur Masallar kitabı bulunması gerekiyor.


#Yeni Şafak
#Kitap
#Kitap Eki
6 yıl önce