|

Cildin dostu gül suyu

Kırışıklıklarla savaşan gül suyu, cilt tahrişlerini azaltıyor, sivilceleri tedavi ediyor, cildi nemlendiriyor... Bunun yanında aromaterapide de yeri olan gül suyu, kalp enerjisini uyarıyor, iç sükunu sağlıyor...

Yeni Şafak
11:39 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:42 - 4/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Gül suyunun cilde çok sayıda yararı vardır. Her ne kadar tüm yararları laboratuar ortamında tanımlanmamış olsa da, gül suyu yüz cildi bakımında kullanılan en mükemmel ürünlerden biri olarak bilinir. Modern tıp gül suyunun cilt hastalıkları ve yaralanmalarındaki tedavi edici etkisini, kırışıklıkları azaltmadaki ve cilt yaşlanmasını geciktirici sıkılaştırıcı gücünü, serinletici ve ateş düşürücü etkilerini daha yeni keşfetmeye başlamıştır. Gül suyu asırlar boyunca kadınlar tarafından cildi temizlemede, sıkılaştırmada, nemlendirmede, yumuşatmada, yaşlanmasını geçiktirmede, canlandırmada, cilt tahrişlerini azaltmada, sivilceleri tedavi etmede ve ayrıca aromaterapide kullanılmıştır.



Gülün Aromaterapideki etkileri:

Gül, fiziki, duygusal ve spiritüel katmaların tümünü kapsayan güçlü etkisi ile insanda genel bir esenlik hali yaratır. Esansiyel yağlar, genellikle elektronlar veya negatif iyonlar şeklinde elektromanyetik yüklere sahiptir ve şifa verici etkilerini bedenin frekansını daha yüksek seviyelere taşıyarak gösterirler. Gül yağının aromaterapötik özellikleri aşağıda sıralanmıştır:



Kalp enerjisini uyarır ve kalp çakrasını açar


Duygusal bedeni besler ve şifa verir


Spiritüel bedeni destekler, güçlendirir


Sevgi, neşe ve empati yaratmaya yarar


Duygusal travmaların iyileşmesine yardımcı olur


İç sükunu ve denge sağlar


Çakralara enerji verir ve aurayı güçlendirir


#Gül suyu
#Gül suyunun faydaları
#Cilt bakımı
8 yıl önce