|

Bu tantuni parmak yedirir

Karaköy'de 16 yıldır hizmet veren Beşaltı Kirvem Tantuni ve Künefe, İstanbul'da en lezzetli tantuni yiyebileceğiniz mekanların başında geliyor. Taze haşlanmış et, domates, soğan ve maydanoz ile harmanlanıp turşu ve yeşillikle servis ediliyor. Böylesi bir lezzeti ancak Mersin'de bulabilirsiniz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2018 Pazar
Güncelleme: 07:40 - 10/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Mumhane Cad. No 35/B Karaköy
Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mah. Mumhane Cad. No 35/B Karaköy

Her geçen gün değerinin arttığı Karaköy sokaklarında gezerken kafelerden tutun da restoranlara kadar ne ararsanız buluyorsunuz. Bir de öyle lezzetler var ki yıllardır kalitesinden ödün vermiyor. 16 yıldır aynı yerde müdavimlerine hizmet veren Beşaltı Kirvem Tantuni ve Künefe, et sevmeyenleri dahi baştan çıkarıyor. Burası küçücük salaş bir yer. İki katlı. İlk bakışta 'Güzel mi?' diye düşündürüyor ama yiyince bu lezzetin tatmin etmediği kimse kalmıyor. Tantuni oldukça lezzetli, eti lokum kıvamında, baharatı damakta hoş bir lezzet bırakıyor. Tek sorun bir dürüm ile doymak çok zor. Çalışanlar da oldukça ilgili ve güler yüzlüler. Mekan sahibi Mehmet Beşaltı, iki oğlu ve tanıdıklarıyla işlettiği mekanda gecesini gündüzüne katıyor.


USTA MERSİN'DEN

Aslında 28 yıldır Karaköy'de olduğunu söyleyen Beşaltı, "Önceleri kebap yapıyorduk. Birgün bir yerde yediğim tantuni hoşuma gitmeyince en iyi tantuniyi yapabilmeyi kafama koydum. Mersinli bir ustayla tanıştım ve onunla ortak olarak tantuni yapmaya başladık. Şimdi de çocuklarımla birlikte burada el birliğiyle çalışıyoruz" diyor. Aslen Gaziantepli olan Beşaltı'nın dükkanında elbette Mersinli bir usta var. Kendisi Mersin'de çekirdekten yetişmiş ve işinin ehli.


KALİTEMİZ ETİMİZ

Karaköy'de dolaşırken acıkanların hızlıca tantunilerini yiyip kalktığı mekan namını duyup gelenlerle dolup taşıyor. Eti önceden haşlayıp bekletmeden müşteriye sunulması gerektiğine inanan Beşaltı, başarılarının sırrını şöyle açıklıyor: "Birgün önceden dinlendirdiğimiz etlerden ertesi gün her yarım saatte bir 5 kilo civarında alıp haşlıyoruz. Müşterileri kurumuş tadı tuzu kaçmış etler yerine taze taze sunuyoruz. Kalitemizde buradan geliyor" ifadelerini kullanıyor. Yağsız ve sinirsiz biftek eti haşladıktan sonra tavada soğan, domates ve maydanozla harmanlayıp müşterilere servis eden Beşaltı, limon, turşu ve şalgamın tantuniye muhakkak eşlik etmesi gerektiğini söylüyor. En lezzetli tantuninin lavaşta olduğunun da altını çizen Beşaltı, daha doyurucu olmasını isteyenlere ekmek içinde öneriyor.

  • Tantunim kirvem olsun
  • Karaköy'e kadar gitmişken muhakkak Beşaltı Kirvem Tantuni ve Künefe'ye uğrayıp bir tantuni yemenizi öneririz. Acı ve yağ oranının fazla olduğu bir lezzet yemek isterseniz de 'Tantunim kirvem olsun' demeniz yeterli. Bu arada acısız yenen tantuniyi sosyete tantuni olarak adlandırıyorlar. Lavaş tantuni ise 11 lira.
#Tantuni
#Karaköy
#Mersin
6 yıl önce