|

Babam benim ustam

Usta oyuncu Altan Erkekli’nin oğlu Efe Erkekli, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Tamamen Doluyuz” ile sahnede. Genç oyuncu, “ Babam çok büyük bir usta, ben ise yolun başında olan bir oyuncuyum. Onu ustam olarak görüyorum” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:14 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Foto:ğraf: Sedat ÖZKÖMEÇ
Foto:ğraf: Sedat ÖZKÖMEÇ

Usta sanatçı Altan Erkekli’nin kendisini gibi oyuncu oğlu Efe Erkekli seyirci karşısına çıktı. Genç oyuncu İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Tamamen Doluyuz” adlı tek kişilik oyunda sahne alıyor. Oyun, sahne hayali kuranfakat şansı bir türlü dönmeyen konservatuvar mezunu Sam'in eğlenceli öyküsü.

SAM’İ TANIYORUZ

Sam, iş bulamadığı için şehrin lüks restoranında rezervasyon görevlisi olarak çalışan bir genç. Tek isteği mesleğini yapmak ve oyunculuk görüşmelerinden olumlu cevap almak. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu 28 yaşındaki Efe Erkekli, karakterin çok tanıdık biri olduğunu belirtiyor. Devlet Tiyatrosu’nda sözleşmeli sanatçı olarak yer alan oyuncu “Sam’in başına gelen birkaç saatte yaşadığı zorlukları, kalp kırklıklarını, sevinçleri anlatıyor oyun. Başına gelenler çok tanıdık. Kaç yıldır mezunum. Benim, birçok arkadaşımın, bizden daha küçük arkadaşların içinde bulunduğu bir durum bu. Oyunun sonunda Sam’in durumunu görüyoruz. Ama genç arkadaşlarımızın durumunun ne olacağını kestiremiyoruz. Bu da üzücü bir şey. Benim jenerasyonuma tıpkı Sam gibi umutlarını kaybetmemelerini söylemek istiyorum” diyor.

ÇOCUKLUK HAYALİM

Erkekli ilk kez 6 yaşında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda sahneye çıktığını, o günden beri gönlünde oyunculuğun yattığını söylüyor. Oyuncu bugüne dek farklı oyunlarda rol almış. Son yıllarda adından söz ettirmeye başlayan Erkekli, ünlü isimlerin çocuklarının zaman zaman baskı altında kaldığını kaydediyor: “Ben çok tanınan bir oyuncu değilim. İnsanların babamı tanıdıkları için acaba oğlu nasıl diye düşünmelerini anlayabiliyorum. Ama bunun bir dezavantaj olduğunu düşünüyorum. O çok büyük bir usta, ben ise yolun başında olan bir oyuncuyum. Bugüne gelmemde eğitimim haricinde ailemin büyük katkısı var. Onları ustalarım olarak görüyorum.”


ELEŞTİRİLERİ OLDU

Oyunun bir de sürprizi var. Baba Altan Erkekli ise oyuna sesiyle katkı sağlıyor. Sam’in babası rolünde karşımıza çıkan sanatçı, oyunun küçük bir bölümüne telefonla bağlanıyor. Genç oyuncuya oyun sürecinde babasından ipuçları alıp almadığını sorduk. Erkekli şunları kaydetti: “Oyunu iki ay boyunca yönetmenimizle çalıştık. Babam ilk kez prömiyer akşamı gelip izledi. Oyundan sonra konuştuk, çok beğendiğini söyledi fakat tabii ki eleştirileri var. Bir usta gibi izlemiş onun tavsiyesini almış gibi oluyorum. Çok önemli üç beş yer söyledi. Evet onun üzerine düşünüp bir şey bulmam lazım diye düşündüm.”

#Elif Erdal
#Efe Erkekli
#Tamamen Doluyuz
6 yıl önce