|

Anne kız ve oğul aynı anda kanser oldu

Manisa'da yaşayan Kavadarlı ailesinden anne, kız ve oğul, yakalandıkları meme kanserinden kurtuldu. Doç. Dr. Akif Serhat Gür, "Her 100 kadın meme kanseri vakasına karşı 1 erkek meme kanserine yakalanır" diyerek, Erol Kavadarlı'da kanser görülmesine şaşırdıklarını söyledi.

Yeni Şafak
10:36 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:48 - 30/10/2017 Pazartesi
AA
Kavardarlı ailesinin 3 bireyi de kanser nedeniyle tedavi gördü ve hastalığı yendi.
Kavardarlı ailesinin 3 bireyi de kanser nedeniyle tedavi gördü ve hastalığı yendi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Kevser Kavadarlı (76), 2012 yılının aralık ayında memesinde kist olduğunu fark edince kızı Şengül Kavadarlı (42) tarafından İzmir'deki özel bir hastaneye götürüldü.

Yapılan muayene sonucu anne Kavadarlı'da ikinci evre meme kanseri tespit edildi. Doktorların önerisi üzerine ertesi gün kontrolden geçen kızında da birinci evre meme kanseri saptandı.

Son tetkiklerde hastalığın izine rastlanmadı

Eşi, annesi ve kız kardeşinin ısrarları üzerine Aralık 2014'de muayene olan Erol Kavadarlı'nın da ikinci evre "meme kanseri" hastası olduğu anlaşıldı.

Acilen ameliyata alınan Erol Kavadarlı, daha sonra kemoterapi gördü. "Aile boyu" kanser öyküleri nedeniyle doktorların sürekli kontrol altında tuttuğu Kavadarlı ailesinin fertlerinde, son tetkiklerinde hastalığın izine rastlanmadı.

"Sağlıklarına kavuşmalarından mutluluk duyuyoruz"

Özel Tınaztepe Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Akif Serhat Gür, Kevser ve Şengül Kavadarlı'daki kitlelerin kötü huylu olduğunu tespit ettiklerini, hastalığı erken evrede yakaladıkları için tedavi sürecinden de olumlu yanıt aldıklarını vurguladı.

Anne ve kızın sağlığına kavuşmasının ardından Erol Kavadarlı'da da meme kanseri görülmesine şaşırdıklarına dikkati çeken Gür, şunları kaydetti:

  • "Cerrahi tedaviyi gerçekleştirdik, kemoterapi ve radyoterapilerini yaptık. Şimdi hepsi sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Her 100 kadın meme kanseri vakasına karşı 1 erkek meme kanserine yakalanır. Olayın enteresan tarafı aynı ailede 3 kişinin meme kanseri olması. Genetik yatkınlık açısından BRCA1 ve BRCA2 genlerini de inceledik. Genetik bir yatkınlık da saptamadık. Başka genlerin etkili olduğunu düşünüyoruz. Henüz bilim insanlarının bulamadığı ve genetik yatkınlığı belirleyen başka genler var. Hangisi aile üzerinde etkili oldu bilmiyoruz ama hastalarımızın sağlığına kavuşmasından mutluluk duyuyoruz."
#Kanser
#Meme kanseri
6 yıl önce