|

Alışveriş yap iyiliğe destek ol

Satışa sunulan ürünlerden elde edilen gelirin tamamının ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı "Üsküdar Dükkanı" kapılarını açtı. "İyi ki Üsküdar Var" platformunun çabalarıyla hayata geçirilen bu dükkanda alışverip yaparken iyiliğe vesile oluyorsunuz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 11:53 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Bir dükkan düşünün. İçerisinde çantalardan tişörtlere, kalem kutularından elbiselere, takılardan aydınlatma eşyalarına kadar envai çeşit ürün bulunuyor.
​Bir dükkan düşünün. İçerisinde çantalardan tişörtlere, kalem kutularından elbiselere, takılardan aydınlatma eşyalarına kadar envai çeşit ürün bulunuyor.

Bir dükkan düşünün. İçerisinde çantalardan tişörtlere, kalem kutularından elbiselere, takılardan aydınlatma eşyalarına kadar envai çeşit ürün bulunuyor. Bu dükkandan beğenerek satın alınan ürünlerin her biri ise farklı iyiliklere vesile oluyor. Üsküdar Belediyesi'nin desteği ve “İyi ki Üsküdar Var” platformunun çalışmaları sonucu hayata geçirilen “Üsküdar Dükkân” kapılarını iyiliğe açılıyor. Alışveriş yaparken tüketiciyi farkında olmadan bile iyiliğe dahil eden dükkandan elde edilen gelir, Türkiye genelinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerine ve çeşitli STK’lara destek sağlanıyor. Bu yardımlar kimi zaman insanlara duyurulduğu gibi gibi kimi zaman da karşıdakini rencide etmemek için gizli tutuluyor. Gönüllülük esasıyla hareket eden bu dükkanı ziyaret ederek 'İyi ki Üsküdar Var' platformunun üyeleriyle yaptıkları çalışmaları konuştuk.


PARAYA TEMAS EDİLMİYOR

Üsküdar'a ayak bastığınızda her yerde gördüğüz 'İyi ki Üsküdar Var' yazıları sadece bir slogandan ibaret değil. Merkezine iyiliği oturtan siyaset üstü bir oluşum. Profesyonellerin ve gönüllülerin el ele vererek dahil olduğu platform; iyilik projeleri geliştirerek topluma fayda sağlama amacı taşıyor. Bunu da üreterek, alışveriş yaparak ve insanları bir araya getirecek organizasyonlar düzenleyerek yapıyorlar. Yapılan çalışmaları kimseye atfetmeden 'İyi ki Üsküdar Var' platformu olarak yapan ekip paraya temas etmeden insanları iyilik yapmaya teşvik ediyor. Fayda oluşturacak projeler geliştirip insanlara “alışveriş yaparak iyilik yapabilme” imkânı sunan bir alt yapıya sahipler.


ÜSKÜDAR'DAN DÜNYAYA AÇILACAK

* Sanatçıya, tasarımcıya destek vererek üretime teşvik eden 'İyi ki Üsküdar Var' platformu Üsküdar'da ortaya çıkan tasarımları hayata geçirilmesi için üreticiye destek veriyor. Üretilen ürünler 'Kalp noktaları' olarak adlandırılan iyilik dükkanlarında satışa çıkarılarak tüketiciye sunuluyor. Aslında geçtiğimiz yıl Üsküdar Nev Mekân içerisindeki satış noktası, bu dükkanın küçük bir parçasıydı. Üsküdar Belediyesi'nin yanında açılan bu mekan ve çeşitli yerlerde kurulan standlar ile kalp noktalarını çoğaltan platformun amacı Üsküdar'dan dünyaya doğru büyüyen bir iyilik hareketini başlatmak. “İyi ki Üsküdar Var” platformunun hayata geçirdiği her projede ana amaç fayda sağlamak. Bu doğrultuda platformun kapıları nitelikli projeleri olan herkese açık.


Her etiket farklı proje

* Kapılarını iyiliğe açan bu dükkan “Bugün Bir İyilik Yap”, “Bir Sana Bir Bana”, “Tasarımcı İş birlikleri” ve “Mutlu Şehir Değişim ve Dönüşüm” kategorileri altında hizmet veriyor. Kalp noktaları ya da bu dükkandan alışveriş yapan kişi satın aldığı ürünün üzerindeki etiketler sayesinde nasıl bir iyiliğe vesile olduğunu öğrenmiş oluyor. “Bir İyilik Yap” yazan etiketli ürünlerden aldığında; örneğin “ALS kampanyası” için tasarlanmış bir ürünse gelirin ALS hastaları için kullanılacağını bilebiliyor. Ya da etiketinde “Bir Sana Bir Bana” kampanyası ibaresini gören kişi kendisi için aldığı ürünün aynısının ya da gelirinin ihtiyacı olan başka birine gideceğini öğrenebiliyor. “Mutlu Şehir Geri Dönüşüm” yazan etiketli bir ürün aldığında ise kullanılmış brandalardan elde edilen bir ürün aldığında bilecek ki şehrinin olumlu bir şekilde gelişimine, dönüşümüne katkı sağlamış oluyor. “Mutlu Şehir Anneleri” etiketli ürünlerden satın aldığında da çalışan anneleri destekliyor.


Şifacı kuşlar umut oluyor

* Sanatçıyı, tasarımcıyı ve markayı destekleyen Üsküdar Dükkân'da bulunan her bir ürünün kendi hikayesi var. Mesela 'Şifacı Kuşlar' ürünü platformu tasarımcılarından Fatoş Büyüker’in seramikten tasarladığı bir ürün. 'Üsküdar’da seni düşünen bir kalp var' sloganıyla umudu bir yürekten bir diğer yüreğe iletmek isteyenler için bir simge olarak tasarlanan kuşlar şu an Uludağ Onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklara umut oluyor.

#Üsküdar
#Üsküdar Dükkanı
#Kampanya
6 yıl önce