|

Reyting sonuçları açıklandı: Çukur Söz'ü geride bıraktı

17 Eylül Pazartesi reyting sonuçları açıklandı. Çukur ile Söz dizileri arasında çekişme yaşandı. Çukur dizisi Total'de, AB ve ABC puan türlerinde zirvede yer aldı. Çukur'u ise Söz dizisi takip etti. İşte 17 Eylül Pazartesi Söz ve Çukur'un reyting sonuçları...

Yeni Şafak
11:08 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 11:35 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Reyting sonuçlarına göre Çukur dizisi listede ilk sırayı aldı.
Reyting sonuçlarına göre Çukur dizisi listede ilk sırayı aldı.

17 Eylül Pazartesi reyting sonuçlarına göre Total, AB ve ABC puan türlerinde zirveye yerleşen Çukur dizisinin bu haftaki reyting sonuçları merak ediliyordu. Meraklı bekleyiş ise sona erdi ve 17 Eylül Pazartesi reyting sonuçları açıklandı.

Türk dizilerin ve programlarının devam etmesinde bir kriter olan reytingler yapımcıların hayatında önemli bir yer tutuyor. 17 Eylül Pazartesi reyting sonuçları bu açıdan oldukça önem taşıyor. Çukur dizisi Total, AB ve ABC1'de birinci oldu.

Total grubu reyting listesi:


AB grubu reyting listesi:

ABC1 grubu reyting listesi:

Reyting nedir, nasıl ölçülür?

İzlenme payına göre değerlendirilen ve AGB tarafından 1988 yılından beri gerçekleştirilen ölçme olayı reyting, yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve bizler tarafından bilinmeyen reyting ölçme cihazları o gece ya da o gün en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyuyor.

Reyting izleyiciyi etkileyen bir durum değil. Takip eden kitleye bir getirisi ya da faydası yok. Reyting ölçme işlemi reklam şirketlerinin işlerini kolaylaştırıyor. Milyonlar tarafından takip edilen bir dizi reklam şirketleri ile anlaşarak o dizinin kanalına reklam teklifi sunuyor ve böylece daha fazla kitleye bu şekilde hitap ediyor.

#Reyting
#Film
#Dizi
#Söz
#Çukur
6 yıl önce