|

Koleksiyonu olimpiyatla tamamlayacağım

Dünya Güreş Şampiyonası’nda 2 kez üst üste altın madalya kazanma başarısı gösteren Metehan Başar, “İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, zirveye oynamak isteyen herkese gerekli şartları sunuyor. Bu imkanları değerlendirerek şampiyon oldum. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya alarak koleksiyonumu tamamlamak istiyorum” dedi.

Ergün Balcı
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 04:14 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Metehan Başar, Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulundu.
Metehan Başar, Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulundu.

Dünya Güreş Şampiyonası’nda arka arkaya 2 kez Dünya Şampiyonu olma başarısı gösteren Metehan Başar, Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulundu. Türk halkından aldıkları desteklerle, devletin sunduğu imkanlarla madalyalar kazandıklarını ve bu başarıların devam etmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen milli sporcu, İstanbul Büşükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün şampiyon sporcular yetiştiren bir numaralı spor kulübü olduğunu belirtti.

Madalyalar kazandıkça özgüvenlerinin arttığın söyleyen 27 yaşındaki Dünya Şampiyonu, “Tabii ki bir yandan rehavete kapılma ihtimali de oluyor ancak bu durum bende hiç böyle olmadı. Ben bu konuda artık bilinçli ve tecrübeliyim. Madalyaların bana sağladığı özgüven bana olumlu şekilde yansıdı. Başarılı olmamdaki sebeplerin etkenlerinden biri de kazandığım madalyalarla gelen özgüven” dedi.

Sadece Olimpiyat madalyasının eksik olduğunu söyleyen Başar, “Olimpiyatlar arasındaki iki Dünya Kupası’nda da altın madalya aldım. Bu madalyalarda Tokyo’da altın madalya alma hırsımı güçlendirdi. Daha emin adımlarla bakıyorum altın madalyaya. Tokyo’da altın alarak koleksiyonumu tamamlamak istiyorum” diye konuştu.

Kariyer planlaması hakkında da konuşan 27 yaşındaki milli sporcu, “Kariyerimi 2024 yılında Paris’te düzenlenecek olan olimpiyatlarda sonlandırmayı planlıyorum. Geçen yıl Paris’te hayatımın en önemli altın madalyalarından ilkini kazandım ve dünya şampiyonu oldum. Bu şampiyonluğun ardından 2024 Olimpiyatları’nı kendime hedef koydum. Fransa’da altınla başlayan serüvenimi yine Fransa’da bu kez olimpiyatlarda altın madalyayla sonlandırmak istiyorum” dedi.

AMATÖR SPORA EN ÇOK YATIRIM YAPAN KULÜPTEYİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün her branşta sporcuya destek verdiğini belirten Başar, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal’a, kulüp başkanımız Celalettin Deniztoker’e ve Güreş Şube sorumlumuz Enver Yılmaz’a sporcuya desteği öncelik edindikleri için teşekkürü borç bilirim. Ellerinden geldikleri kadar bizlere ve amatör sporculara destek oluyorlar” dedi. Amatör ve profesyonel sporculara tavsiyelerde bulunan Dünya Şampiyonu, “Aktif olarak spor yapan arkadaşlar asla vazgeçmesin. Dönem dönem sakatlıklar da olabilir ancak kalıcı olmadıkça bunların geçici zamanlar ve olabilecek şeyler. Benim başımdan da sakatlıklar geçti ve güreşi bırakma noktasına kadar geldim. Ara verdiğim dönemler oldu ancak asla çalışmaktan vazgeçmedim. Sporcu arkadaşlarıma en büyük tavsiyem asla çalışmaktan vazgeçmesinler. Çünkü vazgeçersen kaybedersirn. Vazgeçmezsen inanırsan ve çalışırsan başarırsın. Bu hayatın tamamında böyle olduğu gibi sporda da böyle” diye konuştu.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Celalettin Deniztoker ile başkanvekili ve güreş şube sorumlusu Enver Yılmaz, Dünya Şampiyonu Metehan Başar’ın 2020’de Tokyo’da düzenlenecek olimpiyatlarda da başarılı olacağına inanıyor. Milli sporcunun, kulübü en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Deniztoker, “Önce Avrupa sonra da Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanma başarısı gösteren Metehan’ın sadece olimpiyat madalyası eksik. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da o eksiğini tamamlayacak” dedi.

AİLELER ÇOCUKLARINI SPORA GÖNDERSİN

Ailelerin çocuklarını hangi branş olursa olsun spora yönlendirmesi gerektiğini söyleyen milli sporcu, “Aileler çocuklarını spor salonlarına götürmeye ya da spora yönlendirmeye korkmasınlar. Profesyonel olabilsin ya da olmasın. Spor, çocukların hayata hazırlanmasında hem psikolojik hem de hayata bakış açısı yönünden önemli bir etken. Bunun faydasını çocuğunuz büyüdüğünde anlıyorsunuz. Her ne şartta olursa olsun geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın spor yapması için ailelerin sorumluluk sahibi olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. İyi bir sporcu olmak için iyi bir yönlendirmeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Başar, “Bireyin sadece doğru branşa yönlendirilmesi konusunda desteğe ihtiyacı var. Çocuğun yeteneğini keşfetmesine yardımcı olmak çok önemli. Fakat bunun dışında istediğiniz kadar ailenizde başarılı sporcular olsun veya antrenörünüz yakınınız olsun. Eğer sizin içinizde yoksa başarı gelmeyecektir” ifadelerini kullandı.

SPORA DESTEK VEREN BİR LİDERİMİZ VAR

Devletin spora verdiği desteğin başarı için çok önemli olduğunu belirten Metehan Başar, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kendisi de spordan gelmiş bir isim olduğu için bizim halimizden anlaması çok önemli. Spora ve sporcuya destek veren bir liderimiz var. Biz de böyle bir liderin döneminde sporcu olduğumuz için şanslıyız. Devletimiz bize hayatımızı değiştirebilecek imkanlar sunuyor. Bu süreci bizzat yaşadık ve görebildik. Bu yönden kendimizi şanslı hissediyoruz” dedi. Başar, “Müsabakaların hemen ardından başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizi devlet büyüklerimiz her zaman aradı ve destek oldular. Kamuoyundan aldığımız mesajlar da aynı şekilde desteklerini her zaman hissettirdiler. Tabii bu durum bizim ekstra motive olmamızı sağlıyor. Kendimizi değerli hissediyoruz. Yaptığımız zor bir iş. Birçok fedekarlık yapıyoruz. Ancak bu fedakarlıklar kazanılan bir madalya ile son buluyor. Bütün sezonun yorgunluğu gözünüzün önünden geçiyor. Ve her şeyi unutup halkımızla birlikte bu başarının keyfini çıkarıyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’DA TÜM
İMKANLARA SAHİBİZ

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un ülke sporuna önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Dünya Şampiyonu, “Kulübümüz Türkiye’de altyapıya en çok destek veren ve en çok sporcu barındıran spor kulübü. Birçok şampiyonu bünyesinde bulundurmuş ve şampiyonlar yetiştirmeye devam eden bir kulüp. Ben ve buradaki arkadaşlarım bu yönden çok şanslıyız. Çünkü tesislerimiz ‘Ben şampiyon olacağım’ diyen sporcu için bütün imkanlara sahip. Burada yatakhanesinden, antrenman salonlarına, günde üç öğün yemekten servislerle evlere bırakılma imkanına kadar fırsatlar var. Bu imkanlarla şampiyonluğa inanan herkes başarıya ulaşır. Buradan şampiyon çıkmazsa başka hiçbir kulüpten çıkmaz” dedi.

#Metehan Başar
#İstanbul
5 yıl önce