|

Ziyaretçi rekoru Topkapı Sarayı’nda

Türkiye, önümüzdeki dönemde yurt içinde 9 bin kültür varlığını restorasyon edecek. Osmanlı coğrafyasını kapsayan 8 farklı ülkede de 100 ecdat yadigarının bakım ve onarımı yapılacak.

Ahmet Fatih Erturan
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:19 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​İstanbul’da, yılın 8 ayında yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekan Topkapı Sarayı oldu.
​İstanbul’da, yılın 8 ayında yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekan Topkapı Sarayı oldu.

Türkiye, yurt içi ve yurt dışındaki ecdat yadigarı eserleri ayağa kaldırmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında yeni dönemde çalışmalar artarak devam edecek. Söz konusu çalışma kapsamında yurt içinde yaklaşık

9 bin adet vakıf kültür varlığının yenilenmesi için projeler hazırlanmaya başladı. Buna göre, projesi hazırlanan kültür varlıkları önceliklendirilerek restorasyon ve onarımlarına başlanacak. Bakanlık yurt içinde onarımını tamamladığı kültür varlığını turizme kazandıracak.

Öte yandan Türkiye, çalışmalarını yurt dışında da sürdürecek. Osmanlı coğrafyasını kapsayan Mısır, Suriye, Irak, Lübnan, Karadağ, Arnavutluk, Sırbistan ve Gürcistan’daki 100 kültür varlığı projelendirilerek restore edilecek.

  • İstanbul’da, yılın 8 ayında yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekan Topkapı Sarayı oldu. Bakanlığa bağlı müzelerin ziyaretçi sayısı yılın 8 ayında 5 milyona ulaşırken, özel müzelerdeki ziyaretçi sayısı 2,5 milyona yaklaştı. Yerli ve yabancı turistlerin ocak-ağustos döneminde en çok ilgi gösterdiği yer, Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478’de yaptırılan ve Osmanlı Devleti’nin 380 yıl idare merkezi ve resmi ikametgahı olarak kullandığı Topkapı Sarayı oldu. Topkapı Sarayı’nı, yerli ve yabancı 2 milyon 223 bin 928 turist gezdi. Topkapı Sarayı’nı, 1481 yaşındaki Ayasofya Müzesi ile 1486 yıllık Yerebatan Sarnıcı takip etti.
#Topkapı Sarayı
#Ziyaret
6 yıl önce