|

Zindaşti ve Topuz 35 kez buluştu

FETÖ’nün uyuşturucu imamı Naci Şerifi Zindaşti’nin HTS kayıtları çözüldü. Zindaşti’nin cep telefonunun, FETÖ’den tutuklu ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz ile 35 kez aynı baz istasyonundan sinyal verdiği tespit edildi. Topuz’la 35 kez yüz yüze görüştüğü ifade edilen Zindaşti’nin FETÖ’nün 3 yargı imamı ile 143 defa görüştüğü belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 02:35 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
​FETÖ’nün uyuşturucu imamı Naci Şerifi Zindaşti
​FETÖ’nün uyuşturucu imamı Naci Şerifi Zindaşti

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla yakalanan uluslararası suç örgütü elebaşı, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ve 9 adamı, 13 günlük emniyet sorgusunun ardından tutuklama istemiyle Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi. Zindaşti ile birlikte sevk edilenler arasında, eşi Nigar Şerifi Zindaşti, 4 polis ve 4 adamı da yer aldı.

İKİ AYRI DOSYA VAR

Emniyet kaynaklarından öğrenilen bilgilere göre Zindaşti için iki ayrı dosya yapıldı. Bir dosya Zindaşti'nin işlediği iddia edilen cinayetleri, diğeri ise FETÖ ile kurduğu bağlantıları kapsıyor. Zindaşti’nin FETÖ bağlantıları da yapılan incelemeler sonrası detaylarıyla ortaya çıktı. Polis Zindaşti’nin FETÖ bağlantılarını el koyduktan sonra incelemeye aldığı cep telefonunun HTS kayıtlarından deşifre etti.


AYNI İSTASYONDAN SİNYAL VERDİLER

İncelenen cep telefonu HTS kayıtlarına göre; Zindaşti’nin cep telefonunun, FETÖ’den tutuklu ABD Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz ile 35 kez aynı baz istasyonundan sinyal verdiği tespit edildi. İstanbul Organize Polisi tarafından Zindaşti ile cep telefonları aynı baz istasyonundan sinyal veren Topuz’un 35 kez yüz yüze görüştüğü değerlendiriliyor.

DÖRT CİNAYETTE DELİL BULUNDU

Cinayetlerle ilgili dosyada ise İstanbul, Dubai, Panama ve İran’da işlenen 10 farklı cinayet Zindaşti’ye uzanıyor. Polis ekipleri şu ana kadar 4 cinayette Zindaşti bağlantısına kesin delillerle ulaştı. Zindaşti’nin 2014 yılında Yunanistan’da 2 ton eroin maddesinin yakalanmasından Zindaşti’yi sorumlu tutan ve hakkında infaz kararı veren Çetin Koç’un Dubai’de öldürülmesi olayının talimatını verdiği yönünde deliller bulundu. 2014 yılında Zindaşti’nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve yeğeni olan şoförü Devrim Öztunç’un öldürülmesinin ardından, tetikçiler Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar, Küçükçekmece’de öldürüldü. Bu iki cinayette de Zindaşti’nin parmağı olduğuna dair delillere ulaşıldı.

BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKIYOR

Zindaşti operasyonunda gözaltına alınan M.K. isimli şüphelinin, GEM TV’nin sahibi İran kökenli İngiliz vatandaşı Saeed Karimian ve ortağının öldürüldüğü silahlı saldırıda saldırının gerçekleştirildiği aracın şoförlüğünü yaptığı belirlendi. M.K.'nın çifte infaz sonrasında yurt dışına kaçtıkları iddia edilen yabancı uyruklu tetikçileri olay yerine getirdiği ve kaçırdığı tespit edildi. M.K.’nın, Zindaşti’nin yakın adamı ve özel şoförü olduğu belirtildi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Zindaşti'nin, 2014’te Yunanistan’da yakalanan 2 ton eroini ihbar eden kişi olduğu iddia ediliyordu. Bu ihbar sonrasında Zindaşti için infaz kararı verildi ve kızı ile şoförü öldürüldü. Zindaşti o saldırıdan sonra asıl hedefin kendisi olduğunu söyledi. Cinayetlerle ilgili ifadesinde hakkındaki iddiaları reddeden ve susma hakkını kullanan Zindaşti, FETÖ bağlantılı kişilerle ilgili de “Onları tanımıyorum, hiç görüşmedim” dedi ve yine susma hakkını kullandı.


Zekeriya Öz’le yoğun mesai!

Zindaşti’nin incelenen 5 cep telefonu hattına ait HTS kayıtlarına göre; FETÖ’nün firari savcısı Zekeriya Öz ile 44 kez görüştüğü tespit edildi. Zindaşti, FETÖ’nün üst düzey 3 sözde yargı imamı ile de 143 defa görüştü. Kayıtlarda, sözde Türkiye yargı imamı Ahmet Can ile 28 defa, sözde yargı imam yardımcısı Osman Karakuş ile 1 defa, adliye imamı Ali Çelik ile ise 114 defa cep telefonu ile görüşme tespit edildi. Hakkında FETÖ’ye yardım ve yataklık gerekçesiyle dosya Zindaşti’nin ayrıca FETÖ’nün Yunanistan imamı ile de görüştüğü belirlendi.

#FETÖ
#​Naci Şerifi Zindaşti
6 yıl önce